ivermectin dosage humans scabies how much ivermectin can i give my cat ivermectina uman how much ivermectin to give dogs stromectol adc ivermectin dose cats scabies ivermectina veridex precio where can you buy ivermectin for dogs Skip to main content

1. mali blejski maraton, 2009

Datum: 22. avgust 2009
Dolžina: 21 km
Vreme: soparno in vroče
Temperatura: 27 C

Za mano je še en mali maraton. Eden najtežjih. Pa ne zaradi premalo pretečenih kilometrov, temveč zaradi vremenskih pogojev. Če se mi je v Radencih zdelo vroče, je bilo v soboto peklensko vroče. Zraven pa še soparno. Kako soparno sem občutil že ob rahlem ogrevanju, kjer sem bil kmalu tako preznojen, kot da bi ravnokar zaključil s tekmo. Za piko na i pa so me že ves dan spremljale trebušno/prebavne težave. Pa drugače?

Ciljni prostor
Ciljni prostor

Gneča ni bila prevelika, pa tudi organizacija je izgledala odlično. Prevzem številk je bil v Festivalni dvorani, štart pa v Zaki pri tribunah. Že pred tekmo sem imel mešane občutke. Pa ne samo zaradi svoje pripravljenosti in premišljevanja ali naj se teka sploh udeležim, temveč zaradi same organizacije in njegove (ne)popularnosti. Prebral sem, da tekmo organizira podobna ekipa, kot pripravlja Mali kraški maraton in sem zato pričakoval večjo udeležbo. Kljub vsemu pa je število prijavljenih govorilo drugače. Tudi na Tekaškem forumu je bilo o tem teku zelo malo govora. Spletno stran bi lahko veliko bolje izkoristili za promocijo, seveda pa bi jo morali pogosteje posodabljati. No, vseeno so tek (z nekaj napakami) dobro speljali. Zaključek pa je pokvarilo slabo vreme – nevihta.

1. krog
1. krog

Tokrat sta me na tekmi spremljala žena in najmlajša hčerka. Ker sem Maji že ob odhodu od doma pomolil fotoaparat, sem kočno uspelo dobiti nekaj fotografij mojega teka. Ponavadi sem na tekmah sam in sem odvisen od uradnih in drugih fotografov. Po prevzemu štartne številke sem se dobil z Markom, s katerim sva potem tudi nekaj časa skupaj tekla – dokler mi ni ušel naprej. V cilj je prišel skoraj 7 minut pred mano, očitno pa je imel nekaj težav s čipom, ker nima rezultata.

2. krog
2. krog

Torej, na štartu se nas je zbralo okrog 400 tekačic in tekačev. Štartna pištola je v rokah župana Janeza Fajfarja zatajila in štartali smo samo s ploskanjem. Po prvih štirih kilometrih se mi je zdelo, da sploh ne bo težav. Tempo je bil kar hiter, okrog 4:30 min/km. Po prvi postaji z vodo pa so se počasi začeli kazati znaki utrujenosti. Voda mi je nekako obstala v želodcu in mi naredila težo. Tempo je bil do 12. – 13. kilometra še okrog 5 min/km, potem pa je začel padati. Pil sem na ves postajah, se polival in med pitjem celo malo postal. Zdelo se mi je, da ves čas tečem na robu zmogljivosti in na trenutke sem celo mislil, da me bo pobralo. Ampak, trma je trma. Čeprav si nisem postavil kakšnega posebnega cilja, pa sem si rekel, da bi rad pretekel v času pod uro in 50 minut.

3. krog
3. krog

Ves zadnji krog sem spremljal prihajajoče črne oblake tako, da smo se po prihodu v cilj takoj pobrali v avto in odšli domov. Končni rezultat je bil 1:49:51 in cilj je bil dosežen.  Rezultati so dosegljivi tukaj. Skupno sem pri moških dosegel 155. mesto (od 308), v svoji kategoriji pa 59. (od 123). Na 2. mali blejski maraton bom prišel samo, če bo organizator izbral kakšno drugo uro (mogoče zjutraj ob 9h?). Po kremšnito bomo šli pa drugič.

Cilj
Finiš

graf teka
graf teka

10 thoughts to “1. mali blejski maraton, 2009”

 1. V imenu organizatorja hvala za udeležbo in blog, ki je realno in dobro napisan. Letos bo bolje, obljubljamo…spletna stran se dela in bo bolje izkoriščena…proti vremenu ne moremo, zato gremo z njim. lahko pa zagotovimo šotor za udeležence in se v tem primeru izognemo vsej improvizaciji pri podelitvi, v katero smo bili primorani lani.
  Pozdrav, Urška
  PS predlogov, idej in pridnih rok smo vedno veseli..no, pa konstruktivne graje tud;)

 2. @Fangl: sploh nisi prestrog. Sedaj delam po programu za preteči polmaraton v času 1:30 tako, da kar pripravi opremo :-D Pod 1:44 bo sigurno.

  Drugače je pa res, da na vsaki tekmi želim teči svoj rekord (razen na tej blejski). Sem že po Radencih rekel, da sem dosegel cilj za letos, pa ne gre drugače – ga že hočem preseči ;-)

 3. Na zacetku kariere smo tekli pri 33 stopinah po Radovljici, tako da bi blo lohk hujš kot je bilo :).Se pa pozna razdalja najbrž.
  Vsak čas pod 1:50 je dober, mogoče si samo prestrog do sebe. Ker problem današnje tekmovalne mislenosti je, ker hočeš biti vedno hitrejši od prejšnega rekorda in po takem receptu boš prej kot slej razočaran.

  Glej tkole: ko prides pod 1:44 na LM-ju bom jest začel spet tečt. A je to dost dobra motivacija, ali sem sedaj jest prestrog do tebe?
  :)

 4. semafor je bil desno po prihodu v cilj vendar so ga zakrivali gledalci.če bi tekli bolj počasi vam ne bi bilo tako vroče. mene je zadnje pol kroga prijetno zalival dež(najbolši del mojega teka)pa tud semafor sem dobro videl, saj je po mojem prvem malem maratonu pokazal 2.30 in ob nalivu ni bilo žive duše v cilju. Še cilni loki so se podrli,ker ni bilo elektrike

 5. čestitke za tek, jaz sem pretekla 6 km, pa sem mislila, da me bo kap od sopare…. semafor je bil na koncu preden si zavil proti dvorani zelo nizko postavljen tako, da so ga tudi ljudje, ki so stali v cilju zakrivali!!!

 6. @sparkica Ptujski je še pod vprašajem, ker imamo dan prej en piknik in še ne vem kako se bo končal :) Drugače pa hvala za spuščanje kape :D

  @bobo Če povem popravici sem bil na koncu tako utrujen, da na semafor niti pomislil nisem ;) Mislim pa, da ga ni bilo. Jaz se nisem zanašal na štetje krogov, bolj sem odšteval kilometre :)

  @piskec Hvala. Bom pa na LM-ju dal vse od vsebe :)

  @Tocko Sem te sedaj našel in vem v kje je fora. Jaz sem v FF samo dal iskanje po strani in je našel samo dva Potočnika, ti si pa zapisan, kot Potocnik ;) Čestitke!

 7. Res je bilo vroče, na koncu v cilju pa kar malo mraz, ker se je res na hitro ohladilo.
  Drugače pa ne vem za nobene težave s čipom, sem lepo uvrščen na 92. mesto absolutno in 38. v svoji kategoriji.

 8. A je kdo opazil na cilju kako uro (display-semafor?)? Tudi nisem opazil, da je bilo treba na koncu zaviti desno gor pred Festivalno dvorano. No, to bi lahko bilo v prihodnje bolje urejeno. Recite kar hočete, ampak to kroženje ubija. Na koncu nisem več vedel ali sem pretekel 3,5 kroge al ne ;)

 9. Če bi mela zdajle kapo na glavi, bi jo dala dol. Čak, jo grem poiskat. Evo …. kapo dol :D Trma über alles :) Včasih ni važen čas, važno je, da premagaš samega sebe. Se vidimo na Ptujskem? ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja