ivermectina crema precio colombia kilox ivermectina 0.6 gotas is ivermectin powder safe for dogs ivermectina para parasitos para que sirve ivexterm tabletas ivermectine lyme can i give ivermectin to a puppy scabover tablet uses in tamil Skip to main content

1. Šenčurski izziv, 2009

Datum: 10. oktober 2009
Dolžina: 10 km
Vreme: delno oblačno
Temperatura: 15° C

Priprave na Ljubljanski maraton so v polnem teku. In pred polovičko je potrebno preteči tudi kakšno tekmo na 10 do 12 km. Predvsem zaradi teka v hitrosti podobni, kot bo na LM-ju. Že ob koncu septembra sem se prijavil na novo tekmo v moji bližini – 1. Šenčurski izziv. Pred tekmo sem moral (nepredvideno) ves teden počivati. Imel sem (še imam) težave z zadnjo desno stegensko mišico. Upal sem, da bo s počitkom poškodba izginila, pa ni. Tudi za 10 km se nisem posebej pripravljal, sem pa imel občutek, da sem napredoval. Tako sem nekako po tihem upal na izboljšanje svojega najboljšega časa iz 3. Nočne 10ke: 44:54. Poleg poškodbe pa sem doma imel bolno celotno družino. Najstarejša hčerka je bila celo v bolnici zaradi pljučnice.

Pražimo in obračamo
Pražimo in obračamo
Sencur2009_012
Start (foto: Fangl)

Dopoldne sem še imel delovno soboto in ko sem se zjutraj odpravil v službo, je bilo vreme zares slabo. Ko pa sem okrog 14. ure prispel v Šenčur, si lepšega vremena sploh ne bi mogel želeti. Prijetnih 15°C in delno oblačno brez vetra. Že ob prihodu sem dobil občutek, da za organizacijo stojijo ljudje, ki se spoznajo na tekaške praznike. Počasi se je nabralo vedno več ljudi. Uradno je bilo prijavljenih 289 tekmovalk in tekmovalcev, a na koncu nas je tekmovalo 247. Lepa številka, še posebej za prvo izvedbo tega teka. Teklo se je na 2  in 10 kilometrov.

10102009
Trasa proge
10102009ED
Profil proge

Že na startu sem videl veliko Vitezov dobrega teka in kar nekaj drugih znanih obrazov. Prišlo je tudi nekaj gorskih tekačev, ki se pripravljajo na LM in so prišli vaditi ravninske teke. Start in cilj sta bila pri športnem parku. Ker nismo imeli čipov se je meril samo bruto čas. Če bi na to takoj pomislil bi se postavil kakšen meter bližje štartni črti, ampak tistih 10 sekund le ni taka velika razlika. Na startu se je v vlogi fotografa pojavil še prijatelj Fangl z družino, zato tudi toliko mojih fotografij ;-). Start!

Sencur2009_006
A bomo startal? (foto: Fangl)
Sencur2009_114
8. kilometer (foto: Fangl)

Plan je bil tak, da tečem v tempu 4:20 kolikor se da. Idealno bi bilo seveda teči vseh 10 km v tem tempu, ampak nisem bil prepričan, da to zmorem. V prvem kilometru sem prehitel kar nekaj tekmovalcev in tekmovalk, in potem še eno večjo skupino na sedmem kilometru. Do cilja sta me potem prehitela samo še dva tekmovalca.  Odseki z razmočenim makadamom me niso motili, samo malo je drselo. Vse do 8. kilometra sem se počutil dobro, potem pa je nastopila manjša kriza. Še najbolj se je poznala kriza v zadnjih 800 metrih. Takrat smo že prihajali  proti cilju (z druge strani) in mislil sem, da bomo tekli samo še preko parkirišča in v cilj. Napaka! Teklo se je po ulici mimo parkirišča in šele potem v cilj. Takrat sem zelo trpel. Vseeno sem stisnil zobe in na koncu celo malo šprintal, čeprav so bile noge kar malo mehke.

Sencur2009_303
Zadnji ovinek (foto: Fangl)
Sencur2009_347
Pražen krompir (foto: Fangl)

V cilj sem pritekel z bruto časom 44:01 in neto 43:52. Neto sem si meril sam. Bil sem izmučen in vesel. V svoji kategoriji sem zasedel 28. mesto od 72 tekmovalcev, ter 61. od 163 tekmovalcev v skupnem (rezultati). Ko sem se odžejal in preoblekel sem pojedel še porcijo praženega krompirja in se odpravil domov. Organizacija je bila odlična in ocena teka je odlična!

2009-10-13_2100
Graf teka

4 thoughts to “1. Šenčurski izziv, 2009”

  1. A zdej pa že tablete, pa ne vem kakšni preparati :) Jest bom tud šu na 10 km zdej enkrat da vidm kje sem…Najbrž drug teden k dobim nov merilec pulza :) No vsekakor čestitke …..

  2. Bravo Klemen, s poskodovano nogo in takim tedenom je tale rezultat se toliko boljsi! Naslednje leto se pa dogovorimo pa skupaj gremo ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja