Skip to main content

1. tek Gorenjskega Glasa 2007, Preddvor

Dolžina: 11 km
Vreme: sončno
Temperatura: 20 C

Čudovito vreme je že zjutraj napovedovalo super tekmo. Po opravljeni službeni dolžnosti za ta dan, sem na hitro pripravil vse potrebno za tekmo in si stiskal zemljevid do prizorišča. Seveda bi bilo vse prelahko, če bi potekalo po načrtih, zato sem stiskal napačen zemljevid oz. bolj natančno sem izbral napačno osnovno šolo Embarassed. Tako sem se odpeljal še naprej od Preddvora do kraja Kokra, kjer sem samo obrnil in se vrnil do Preddvora.

Pred šolo so reditelji odlično skrbeli za usmerjanje in parkiranje. Prišel sem okrog 14:30h in bilo je že kar nekaj ljudi. Izpolnil sem prijavo in plačal prijavnino. Še vedno se nisem navadil, da bi ob prijavi pod klub napisal Tekaški klub. Se bom pa naslednjič potrudil. Prijavnina je bila samo 8€, res pa smo za ta denar dobili “samo” majico, štartno številko in bon za prehrano. Poleg tega smo dobili tudi čudovite razmere za tek: vreme in progo.

Pred štartom (vir: Bojan Ambrožič)
Pred štartom (vir: Bojan Ambrožič)

Najprej so odtekli dečki, deklice in mladinci, potem pa smo se na štart postavili tekmovalci in tekmovalke za tek na 11 km. Zbralo se nas je 169. Po štartu je proga potekala po hribu navzdol, kar je zmedlo kar nekaj tekmovalcev, ki so začeli prehitro za svoje sposobnosti.

Štart (vir: Rožle Bregar)
Štart (vir: Rožle Bregar)

Tudi sam sem bil navdušen po merjenjih na prvih dveh kilometrih, ko sem imel časa 4:10 in celo 4:05. Najprej smo tekli po ulicah, potem pa je pot zavila v gozd.

Prvi kilometer (vir: Miha Rekar)
Prvi kilometer (vir: Miha Rekar)

Pot je vodila do objekta Brdo, nekaj časa tudi vzporedno, potem pa je zavila levo čez polja in travnike do kraja Predoslje. V tem kraju smo se lahko tudi okrepčali na stojnici z napitki. Na koncu smo tekli še del poti ob reki Kokri in skozi vas Breg, kjer me je presenetil prvi breg. Do osnovne šole je pot potekala ves čas rahlo v breg.

Do nekje 8. km sem bil zelo zadovoljen s svojim časom, potem pa se je pričel breg in vse je postajalo težje. Kljub vsemu sem zadnjih 200 metrov uspel narediti še en šprint in prišel v cilj z neto časom 52:54 in bruto 53:00. Rezultati so vidni tukaj: http://www.klub-trmastih.si/gp07gg.htm. V kategoriji moških 0d 30 do 39 let sem zasedel 29. mesto od 37-ih. V absolutni razvrstitvi pri moških pa 81. mesto od 118-ih.

Takole sem pritekel v cilj (vir: Bojan Ambrožič)
Takole sem pritekel v cilj (vir: Bojan Ambrožič)

cilju je bilo že veliko tekmovalcev in tekmovalk, ter večje število gledalcev. Na stojnici z vodo in športnim napitkom sem se okrepčal in zajel sapo. Ker se mi je mudilo sem se počasi odpravil proti domu.

Pogled v cilj (vir: Bojan Ambrožič)
Pogled v cilj (vir: Bojan Ambrožič)

Graf ure Polar RS 400
Graf ure Polar RS 400

Še en graf ure Polar z višinomerom (vir: Janez Potočnik)
Še en graf ure Polar z višinomerom (vir: Janez Potočnik)

2 thoughts to “1. tek Gorenjskega Glasa 2007, Preddvor”

  1. Sem se odločil, da bo potrebno v trening vključiti še intervale. Izbral sem program za pripravo na mali maraton na strani http://www.polar.fi. Zadnjič sem že izboljšal osebni rekord na 10 km za ene 40s, čeprav bi ga lahko še za več. Tako, da nekaj je na tem …

  2. Glede na količino treninga in rezultat bi težko rekel kaj mora človek še narediti, da bo hitrejši. No saj ne da bi bil čas slab, samo ne vem kako drugi tečejo še hitreje.
    Po moje velja za tebe isto kot za Miliča: malo manj bo treba jest :))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja