Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

3. Šenčurski izziv, 2011

Datum: 8. oktober 2011
Dol­žina: 10 km
Višin­ska raz­lika: 50 m
Vreme: oblačno
Tem­pe­ra­tura: 10° C

Kot kaže mi jesenske temperature veliko bolj odgovarjajo pri teku, kot tiste poletne. Ves teden pred tekom nisem uspel narediti niti kilometra teka, zadnja dva dneva pa sem okušal celo vrtoglavico in pomanjkanje energije (tekaška abstinenčna kriza?) Vseeno sem se v soboto popoldne odpeljal v oblačni Šenčur. Kmalu po prihodu pa – sonce! Bilo je prav prijetno, čeprav so se kmalu spet pokazali oblaki. Veliko (odličnih) tekmovalk in tekmovalcev, znani obrazi in kot vedno – veliko pozitivne energije.

Zmagovalec in zasledovalec (foto: Marjan Pevec)
7. kilometer
7. kilometer (foto: Marjan Pevec)

Odlično počutje na progi, tempo je bil večinoma konstanten – 4:15 min/km. V drugi polovici proge sem prehitel kar nekaj tekmovalcev. Ostalo mi je celo toliko moči, da sem v zadnjem kilometru pospešil (4:01) in prišel v cilj z  novim osebnim rekordom 42:19. Odlična napoved za Ljubljanski maraton. V cilju pa je sledil odličen pražen krompir. Super!

Po startu (foto: Marjan Pevec)

Dosegel sem 30. mesto v svoji kategoriji (od 59 tekmovalcev) in 76. v skupnem (od 188 tekmovalcev). Rezultati so dosegljivi tukaj. Šenčurski izziv je bil letos tudi zaključna tekma Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih 2011.

Proti cilju

 

Proti cilju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja