Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

5. gorski tek na Roblekov dom, 2012

Datum: 1. maj 2012
Dol­žina: 5,18 km
Višin­ska raz­lika: +-942 m
Vreme: sončno
Tem­pe­ra­tura: 23° C

Še en gorski tek. Mogoče mi bo pa postal všeč :-) Tokrat je bila udeležba številčnejša in tudi konkurenca veliko boljša. Odločitev za tek je padla večer prej. Z Minko in Danilom smo se zapeljali do Drage, kjer je bil start. Tek je organiziral Atletski klub Radovljica.

Na Robleku sem bil zadnjič vsaj kakšnih 8 let nazaj. Poti sem se spominjal bolj po odsekih. Računal sem, da ne bom tekel sam in ne bom po nepotrebnem pretekel kaj več. Srečal sem kar nekaj znanih obrazov. Glede na pogovore sem si zadal cilj teči med 50 in 55 minutami.

Roblekov dom

Začetek je bil po utrjeni makadamski cesti. Kolona se je kmalu po startu raztegnila. Potem je prišel prvi tek skozi gozd, kjer se ni dalo ravno tečti. Pri Planinci je bila prva in edina okrepčevalnica. Potem je pot potekala večinoma po bližnjicah, zadnji kilometer pa po poti. Ker se nisem dobro spominjal poti sem bil večkrat prepričan, da je cilj kakšnih 100 metrov stran, pa ni bil. Pot je bila večinoma suha. Na koncu sem bil na vrhu s časom 52:30. V svoji kategoriji sem zasedel 12. mesto. Rezultati. Na vrhu smo dobili kruh z zaseko in topel čaj. Mislim, da je bilo prvič, da se mi je prav prilegel topel čaj po tekmi. Za mrzlo pivo sem potrpel še spust do Drage. Naslednje leto pa pod 50 minut. Ja?

Pogled

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja