Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

5. Nočna 10ka, 2010

Datum: 10. julij 2010
Dolžina: 10 km
Vreme: jasna in soparna noč
Temperatura: 25° C

Zakaj 5. in ne 4., kot je pravilno. V bistvu mi niti organizatorji niso znali povedati zakaj. Lepše se sliši. Bo pa najbrž naslednje leto spet 5. Ampak to sploh ni važno. Ne glede na številko mi je bilo SUPER! Spet. Itak. Ogromno tekačev, odlično vzdušje ob cesti in še boljše po tekmi.

Zaradi premalo kilometrov sem se letos odločil, da ženi pomagam pri njeni prvi 10ki. Poleg Maje sta se letos (končno) opogumila tudi brat Blaž in Frizbi. Nihče od omenjenih še ni nastopil na nobeni tekaški tekmi in samo Blaž je pred tem že pretekel 10 km. Nihče ni vedel kaj naj pričakuje. Tudi sam sem sem prvič nastopil v vlogi “zajca”. Najprej je bilo potrebno določiti nek časovni okvir teka. Nekako smo se odločili za cilj pod eno uro. 55 minut se mi je zdelo kar nekoliko prehitro, pa sem vseeno rekel, da v prvem krogu (6 km) štartava na tak čas, kasneje se bom pa odločil glede na stanje. Tako, cilji so bili postavljeni.

Frizbi pred štartom
Frizbi

Blaž
Blaž

Maja, nasmejana
Maja

Točko
Točko

Na štart smo prišli kar malo prezgodaj in smo se lahko v miru pripravili. Srečanje še s Točkotom, kratki klepet s še nekaterimi tekmovalci, fotografiranje in počasen odhod proti štartu. Ker je bilo časa na pretek smo se lahko dobro ogreli in pripravili še zadnje strategije. Novinci so postajali vedno bolj nestrpni. Nastopila je trema in metuljčki v trebuhu so oživeli. Še malo.  Množice so se zgrinjale na štartni ravnini in pogled je bil zavidljiv. Še zadnji zvoki in odštevanje. Start!

Trojica pred štartom
Trojica pred štartom
Na startu
Na startu (vir: Vitezi dobrega teka)
GPS pot s telefona
GPS pot s telefona

Začelo se je vijuganje, prehitevanje na vse možne načine in pogledi nazaj, če je Maja še za menoj. Že na prvem kilometru se je pokazalo, da imava pravi tempo. Kljub prehitevanju sva se držala tempa 5:30. Ko je že kazalo, da se bo množica raztegnila, se je na začetku “promenade” naredil manjši zamašek. Vseeno sva jo lepo švigala naprej. Na prvem “vzponu” so nekateri že hodili. Mimo množice pri “hangarjih” in naprej do drugega “vzpona”. Prvih 6 kilometrov je bilo uspešnih in po planu. Maja se je počutila odlično. Nekaj požirkov vode in že sva brzela naprej. Nekako sem bil v dilemi ali bi malo popustil tempo, ker sva bila časovno krepko pred planom. Izkazalo se je, da je Maja sama nadaljevala v podobnem tempu. Odlično! Zadnji kilometer pred ciljem sva prehitela še kar nekaj tekačev in v cilj pritekla s časom 53:58. Bravo! Temperatura je bila kar 25°C. Frizbi in Blaž sta oba prišla v cilj pod 1 uro, Frizbi celo malo na 56 minut. Bravo vsi skupaj! Na koncu je Maja celo zasedla 231. mesto (od 782) med vsemi ženskami in 87. (od 272) v svoji kategoriji! Rezultati in pa galerija. Po tekmovalnem delu smo se udeležili še zabavnega programa. Joške v’n so spet razturale, pivo pa je tudi prijalo. Naslednje leto zagotovo spet pridem in celo poskušam popraviti svoj rekord. Obljubim. Še to, Vitezi, super ste!

Maja v cilju
Maja v cilju

joske v'n
joske v'n
Polar graf
Polar graf

2 thoughts to “5. Nočna 10ka, 2010”

  1. Hvala. Seveda čestitke tudi tebi, še posebej za boso kategorijo.

    P.S.:
    Kremšnita pa le ni bila tista prava, ampak je vseeno sedla :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja