como se toma la ivermectina para piojos en nios ivermectina 6 mg para piojos dosis ivermectina cassara precio tanya rivera realtor ivermectin covid 19 reddit ivermectin rezeptfrei kaufen Skip to main content

Plavam, plavajmo, plavajte

Ponavadi pišem o teku. No, tokrat temu ni tako. Tek je zaradi p******* dežja že 14 dni na stranskem tiru. In ker je šport del mene in brez njega ne gre,  sem si poiskal (začasno) nadomestilo in kasneje dopolnilo. Nekaj besed bom tudi tokrat namenil športu – plavanju. Še tri mesece nazaj sem si plavanje predstavljal, kot dejavnost, ki jo izvajam izključno v poletnih mesecih. Pomenil mi je napor, saj nisem bi sposoben preplavati ni 400 m brez vmesnega postanka. Še največ težav mi je predstavljal  kravl, pri katerem sem redno zajemal vodo z nosom in se občasno še malo napil vode. Malo sem bil podoben kitu, le da mi je voda špricala iz ušes. Še ko sem tekmoval na blejskem triatlonu za vsakogar, mi je daleč največ težav povzročalo prav plavanje. Ne moreš doseči dobre uvrstitve, če se skoraj utapljaš in že pri prvi disciplini prideš iz vode med zadnjimi.


Bazen Radovljica (vir: www.plavalniklub-radovljica.si)

Pa je prišla jesen in z Majo sva se odločila za nakup sezonske karte z vstop na pokrit radovljiški bazen. Cena je bila sicer dokaj visoka (130€), ampak če plavaš dvakrat tedensko se zagotovo izplača. Tako se nas je zbralo pet prijateljev (Frizbi, Hob, ONE, Udi) in smo se lotili. Sprva je bilo vse skupaj bolj, kot čas za druženje in klepet, sedaj pa je plavanje samo plavanje, za klepet pa je čas potem, ob pivu. In kaj sem sploh želel povedati s tem zapisom? Ko smo se v sredini oktobra prvič vrgli v bazen, sem prišel do sledečih ugotovitev:

– plavalna očala se rosijo,
– plavanje z lečami mi povzroča pekoče oči,
– voda je prijetno mokra,
– nepravilno plavam prsno,
–  grabijio me krči v mečih,
– plavanje je naporno,
– vodi občasno plava kakšen šop las in
– v hladilniku nimajo vedno piva.

In sedaj po dveh mesecih rednega plavanja dvakrat tedensko, lahko s ponosom napišem, da že preplavam 1.700 m. In to v enem kosu, brez postankov in to v slogu kravl! Še sam težko verjamem. Popravil sem slog prsnega plavanja in močno izboljšal tehniko kravl plavanja. Sicer še vedno zaostajam za, recimo, Tarzanom ali Strelom, ampak napredek je očiten. Trenutno preplavam 100 metrsko dolžino bazena v času okrog 2 minut (kravl), Cooperjev test pa se je ustavil na dobrih 600 metrih. Krče pa sem ustavil s slogom Marina Strela. V teh dveh mesecih sem preplaval celih 15 km in popil en lamper vode. Le kje se vse to konča? Bom še sporočil.


Martin Strel (vir: Martin Strel)

Reblog this post [with Zemanta]

4 thoughts to “Plavam, plavajmo, plavajte”

  1. Aja, moj nasvet za izboljšanje tehnike nog, kot sva že ugotovila, te je samo upočasnil, ali se mogoče motim ;) ?

  2. Tale Martin Strel je bil bolj za šalo. Fora je bila v tem, da sem najprej plaval kravl na polno. Frekvenca nog je bila za začetnika prevelika in sem kmalu doživljal krče. Sedaj sem vse skupaj bolj umiril in krči se pojavljajo kasneje. Tehniko prsnega plavanja sem popravil (mogoče bi bilo bolje napisati izboljšal) sam. Fora je bila samo pri delu nog, kjer sem desno nogo nepravilno iztegoval. Tako sem v dveh mesecih zavestno iztegoval nogi in sedaj že delujeta bolj sinhrono :-) Ne bom pa trdil, da je daj moj slog odličen. Je pa veliko boljši, kot je bil.

  3. Plavanje je očitno fino nadomestilo :D Upam, da si tisti popiti emper tudi nekako spravil ven :D Drugače bodo ljudje začeli hodit plavat k teb domov :P

    Zdaj pa eno vprašanje: popravil si slog plavanja. Kako? Kar sam?

    Še nasvet: ne jemlji si zgleda pri Martinu Strelu, ker plavanje v stilu “hlod s tokom reke” zna tud … hlod ;) :P

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja