comprare simpiox pas ivermectina ivermectina dosis escabiosis gotas dosagem ivermectina 6mg ivermectina colaterais ivermectina gotas kilox el ivomec se puede usar en humanos ivermectina para caes bula Skip to main content

Bolečine v hrbtu, mravljinci v nogi in odlična masaža

Danes je bil dan, ko sem bil naročen za masažo. In to ne za navadno božanje, temveč pravo moško roko. Sodelavka Alenka mi je priporočila maserja (mislim, da mu je ime Matjaž), katerega masiranje je bolj podobno kiropraktiki. Njeno priporočilo je zvenelo zelo prepričljivo. V upanju, da bo uspel rešiti moj problem sem se odpeljal v masersko kozmetični salon Carka d.o.o. (Medenska c. 84, LjubljanaVižmarje).

Carka d.o.o.

Vse skupaj je potekalo v štirih fazah. Najprej sem mu povedal svoje težave. Potem mi je pretipal hrbtenico in potrdil mojo diagnozo, da je pritisnjen eden od živcev. Nato je sledilo ene 10 minutno pritiskanje na celotni hrbet in njegovo mehčanje. Zraven mi je razložil, da se zaradi nepravilno naravnanega vretenca, po daljši obremenitvi (recimo tek), ta del še bolj sesede in pritisne na živec. V zadnji fazi sem se ulegel najprej na desni bok. Z nekim hitrim prijemom me je nekako pritisnil (sploh ne vem kako) in zaslišal sem nekaj pokov. Ko sem po prvem šoku prišel k sebi, sem se obrnil še na drugi bok in vse se je ponovilo. To je bilo vse! Ker je bila poškodba stara vsaj eno leto, je potrebno terapijo ponoviti vsaj trikrat. Cena terapije je bila 22€. Ali je bilo vse skupaj uspešno bom pa poročal. Sedaj se moram še nekaj časa izogibati velikim naporom (tudi teku), kako bo po drugem obisku pa sporočim.

vir: http://i.cnn.net

9 thoughts to “Bolečine v hrbtu, mravljinci v nogi in odlična masaža”

  1. Res najlepša hvala!!! Enaki simptomi torej, upam da enak vzrok in posledicno enaka resitev :) :) Bom poskusala. Lep pozdrav!

  2. @Lucija: Izboljšanje je bilo opazno po kakšnih 10 -14 dneh. Takrat sem že lahko pretekel 12 km in občutil zelo malo mravljincev. Dokončno sem se jih “znebil” nekje v mesecu in pol. V taki obliki se mi sedaj več ne ponovijo. Sprememba tehnike je zagotovo težak proces. Ravno zato je je potrebno počasi spreminjati sestop. Potrebno se je skoncentirati samo na to, kar je včasi težko. Jaz še danes ne tečem ves tek 100% pravilno, je pa že veliko bolje.

    Pri drugih športih se mi to ni dogajalo, se mi je pa občasno pri dolgotrajnem sedenju v službi.

  3. spet jaz, sitna sej vem…zanima me še ali se ti je to dogajal samo pri teku ali tudi pri drugih športih-fizičnih naporih npr izlet v hribe oz karkoli..zanima sam zato, ker zadnje čase nimam časa za druge športe in upam, da ne bo kaj podobnega vn butnlo, ko se jih spet lotim. Lep pozdrav :)

  4. Hvala za odgovor. Imam pa še ene par vprašanj, če se ti bo ljubl odgovarjat :) Zanima me kok časa si potreboval, da si izboljsal tehniko teka in koliko časa po tem so se ti nehali pojavljai mravljinci in ali se ti nikoli več ne ponovijo. Danes sem poskusala teči po celem stopalu namesto na peto in je DEFINITIVNO TEŽJE kot se sliši na prvi pogled.

  5. @Lucija: Bi si upal trditi, ker sem hodil na masažo v februarju, na tečaju pa sem bil v juliju. In šele kasneje so težave izginile.

  6. O super hvala. Sem prebrala in ze razmisljam kdaj se prijaviti, ker so te mravljinci res obup. A pa mislis da mogoce niso tezave izginile zaradi kombinacije naprimer masaze in nato pravilnega teka. Si preprican da je bil rezultat masaze nicen?

  7. @Lucija: Po vseh načinih, kako bi našel razlog za težave in jih odpravil, sem se prijavil na tekaški tečaj. Tam sem ugotovil, da z nogo stopam preveč na peto in tako se sila direkno prenaša na hrbtenico. Ko sem postopoma začel stopati bolj na sredino stopala, so težave izginile.

  8. Lep pozdrav, jaz imam identične težave. Pri teku dobim po nekaj kilometrih mravljince po stopalih, prvo na eni nogi, ki se nato širijo, če ne prekinem teka, nakoncu nečutim več obeh stopal. Začelo se je tako, da se mi je to zgodilo kdaj pa kdaj, zdaj pa že vsakič ko grem tečt, vsakič približno po enaki distanci. Zanima me ali ti je ta masaža pomagala in kako si se zadeve lotil (splosni zdravnik? itd). Tale zadeva me zelo skrbi. Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja