Skip to main content

Dobil Polar foot pod S1

Po več mesečnem čakanju (od novembra), sem v ponedeljek končno dobil senzor za tek. Senzor je odličen dodatek za mojo RS 400. Kljub temu, da se me loteva nek virus, sem se odpravil na test. Najprej sem šel in umeril senzor. Ker je bila že tema sem odtekel samo dva 400 m kroga. Bom še enkrat moral narediti kakšen krog več, da bo sigurno dobro umerjen. In potem sem šel tečti po Polarjevem programu. Ravno ta dan je bil na sporedu intervalni tek, za katerega moraš imeti senzor, drugače program ne štarta.

Ura je bila 20:30, ko sem z naglavno svetilko štartal. Najprej sem se bal, da je senzor neroden in da me bo na supergi motil. A ni tako. Dejansko se moral vsake toliko časa preveriti, da je še pripet. Še dobro, da ima zeleno lučko. Problem je bil, ker sem moral ves čas svetiti na uro, da sem preverjal podatke. Nekajkrat bi kmalu padel. Sedaj moram samo še nastaviti prikaz podatkov. Rad bi videl pulz, pretečen čas, pretečene kilometre in tempo. Moram preveriti navodil, če je sploh možno spraviti 4 podatke na zaslon.

Poleg tega me zanima ali je možno, da v uro vnesem čas, ki bi ga rad dosegel in potem bi mi ura izpisovala tempo za dosego časa in koliko km je še do konca? No, to bom še preveril, glavno, da imam novo motivacijo za tek …

foot pod S1

2 thoughts to “Dobil Polar foot pod S1”

  1. Tudi jaz sem prej meril razdaljo preko TIS-a. In zadeva je bila vredu, čeprav so podatki pri merjenju poti po klancu, bolj netočni. No, baje tudi senzor včasih zmede klanec. Bom videli.

    Glede 130€ (plačal sem sicer nekoliko manj) je pa tako, da se odrekam veliko stvarem, ampak vsake toliko časa si pa le eno “igračo” privoščim. Že za samo motivacijo je to pozitivno :)

    Za osvetlitev na uri vem in jo drugače uporabljam, ampak je zelo kratka in se mi ne da vsake 10s pritiskat na gumb, če gledam dalj časa. Sem enostavno posvetil z lučko, ki jo tako nosim v roki.

  2. Tudi jaz sem pred časom razmišljal o nakupu tele zadevice a se mi je zdela rahlo predraga. Sedaj si pomagam tako, da s pomočjo elektronskega telefonskega imenika (na zemljevidu) izmerim pretečeno razdaljo, ki jo nato vnesem v polarjev program in glej, imam vse podatke, ki jih dobiš s pomočjo footpoda. Res pa, da ne vidim hitrosti med samim tekom, ampak za prihranjenih 130€ se temu z lahkoto odpovem.

    Da ti pa ni treba svetit na uro ima polar vgrajeno osvetlitev. Poglej navodila.

    LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja