Skip to main content

Dvosmerna sinhronizacija med Thunderbird-om in Google Calendar

Vedno bolj se kažejo potrebe po prikazu in urejanju podatkov iz različnih lokacij. Ponavadi je to doma in v službi. Podatki so različni: elektronska pošta, adresar, koledar, dokumenti, … Trenutno brezplačne rešitve podobne Microsoftovem Exchange Serverju ali IBM-jev Lotus Notes, ni (vsaj jaz je nisem našel). Glede elektronske pošte sem našel rešitev v uporabi IMAP protokola. Tudi za dokumente je bila postavitev strežnika datotek, dobra rešitev. Vse skupaj pa se ustavi pri adresarju in koledarju. Za adresar sem se odločil uporabiti protokol LDAP, vendar rešitve še nisem uspel dobro preizkusiti. Vem samo, da TB lahko bere in prikazuje podatke iz LDAP, ne moreš pa jih popravljati ali dodajati. A, o tem drugič.

Trenutno v službi (in doma) za elektronsko pošto uporabljam program TB. Outlook se mi ni nikoli zdel kaj bolj uporaben, še posebej brez podpore MS Exchange Server-ja. Tako sem že nekaj časa iskal rešitev kako bi v TB-ju lahko pregledoval in urejal koledar in to doma in v službi. Trenutno imam koledar v spletni aplikaciji Horde (Kronolith). Sama aplikacija je odlična za delitev koledarja med uporabniki aplikacije, povezave med drugimi programi pa ne zna. In tako sem včeraj naletel na neko rešitev. Obojestranska sinhronizacija med TB-jem in Google Calendar-jem. V tem primeru, TB-ja na dveh (ali več) lokacijah uporabljata GCal za vmesno točko oz. centralni koledar. Poleg tega pa se lahko v GCal vpisuje in pregleduje podatke preko spletne aplikacije (kar GCal v bistvu je). Rešitev sem našel na strani bfish.xaedalus.net (v angleškem jeziku).

One thought to “Dvosmerna sinhronizacija med Thunderbird-om in Google Calendar”

  1. Lately I have been trying to find any kind of information for my project, but unsuccessfully. Now it seems like I finally found a lot. This is the greatest site among all internet-sources.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja