Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Erorr 0x8007277A, DHCP problem oz. winsock nastavitve

Na enem od računalnikov v službi je brskalnik prenehal prikazovati spletne strani. Najprej sem mislil, da je problem v brskalniku (Firefox) in sem poskusil še drugega (Internet Explorer), vendar brez uspeha. Strani ni mogoče prikazati. Začel sem preklinjati windowse, saj sem ravno hotel oditi domov. Ugotovil sem, da iskanje IP-ja deluje normalno, pri razreševanju domen pa se vse ustavi. DNS, hm… Mogoče je problem še v mrežni kartici? Zamenjam mrežno kartico, a brez spremembe. No, vse skupaj sem pustil na miru in odšel domov. Danes zjutraj sem se problema ponovno lotil in v log datoteki našel napako BITS-a: 0x8007277A. Po kratkem googlanju sem našel rešitev – resetiranje nastavitev za winsock:

netsh winsock reset catalog

Ukaz sem vpisal v Start –> Run in dns je normalno začel razreševati. Več o tem problemu si lahko prebereš tukaj, o netsh pa tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja