how to get ivermectin in usa reddit does oral ivermectin kill pubic lice para que es la ivermectina de quanox how often can i take ivermectin ivermectin cream side effects humans ivermectina é para humanos ivermectina dosis toxica en humanos Skip to main content

Garmin triatlon Bled 2007

Dolžina: 400m (plavanje), 13 km (kolesarjenje) in 3,3 km (tek)
Vreme: delno sončno
Temperatura: 20 C

Danes je bil na Bledu “Garmin triatlon Bled 2007“. Tri leta zapored sem se triatlona udeležil kot solo tekmovalec, letos pa sem (smo) se odločil(i), da tekmujem(o) kot štafeta. Ves teden smo ugibali, kakšno bo vreme in kakšna bo temperatura vode. To je predvsem skrbelo plavalca v ekipi – Matija.

Na tekmovalni dan sem se prebudil v oblačno jutro, vendar se je vreme do 12h močno popravilo. Tako sem se ob 13h z Domnom in Matijem dobil na Bledu. Spremljala nas je še Domnova punca Martina – prvi fotograf. Na štartnem mestu smo se dobili s Primožem, ki je obljubil, da nas bo med tekmo fotografiral – drugi fotograf. Kasneje se nam je pridružil še moj brat Blaž – tretji fotograf, s sinom Maticem.

Pred tekmo
Pred tekmo (Klemen, Domen in Matija)

Tako kot vsako leto je prišlo do zamude in naš štart je bil prestavljen na 14:50. Temperatura vode je bila 19C. Letos je bila resnično rekordna udeležba tekmovalcev, se mi je pa zdelo, da je bilo manj gledalcev. Organizacija je bila letos veliko boljša, kljub vsemu pa so organizatorji priskrbeli premalo okrepčilnih pijač, predvsem vode. Ko sem prišel na cilj, ni bilo za dobiti niti kozarca vode, temveč samo še sadje. Najbolj pa sem bil vesel dejstva, da so papirnate številke zamenjali s čipi. Končno ni bilo več skrbi s tem, kje moraš imeti številko (spredaj ali zadaj) pri določeni panogi.

Štart je bil iz vode. Matija je moral preplavati 400m. Najprej so štartali solo tekmovalci, pet minut za njimi štafete, še pet minut za njimi pa VIP štafete.

Štart iz vode
Štart iz vode

Včasu štarta sva bila z Domnom v “menjalnem prostoru”, kjer sva čakala Matija, da preda čip. Naslednja disciplina je bila kolesarjenje in Domen je že ves živčen čakal na predajo.

Matija je iz vode
Matija je prišel iz vode …

… in Domen je stekel naprej
… in Domen je stekel naprej

Če smo dobili pravi podatek, je Matija plaval 6:20 minut. Podatek ni čisto točen, ker Matija ni imel svoje ure, je pa čas do izstopa iz vode. Torej je potrebno prišteti še približno 15 sekunda za tek do “menjalnega prostora”. Ker sem bil preveč živčen v “menjalnem prostoru”, ne vem točno, kateri po vrsti, med štafetami, je prišel iz vode.

Domen je za dva kroga (13 km) porabil 23:34 minut. V menjalni prostor je prišel okrog 10. mesta med štafetami.

Domen na kolesu
Domen na kolesu

Potem sem bil na vrsti še jaz. Na progo sem odšel s čisto suhimi usti in vedel sem, da to ne more biti dobro. Kljub vsemu sem se dobro počutil in tudi čas na prvem kilometru je bil spodbuden. Vedel sem tudi, da na tako kratki progi ni nič taktiziranja, ampak moraš enostavno dati vse od sebe.

Zadnjih 100 metrov
Zadnjih 100 metrov

Zadnjih 100 metrov sem iz sebe iztisnil še poslednje atome moči (100% HRmax!!) in prišel na cilj s časom 14:52 oz. s skupnim časom 46:22. Na koncu je ta čas zadostoval za 10. mesto od 22. Sam pri sebi sem računal na čas okrog 14 minut ali celo manj, ampak dehidracija je opravila svoje. Smo pa očitno porabili 1:21 minute za menjave.

Skupinska slika ob zaključku
Skupinska slika ob zaključku

Dobili smo še spominske pokale, potem pa smo odšli na analizo – na pivo. Spodaj je še moj graf teka.

graf mojega teka
Graf mojega teka iz ure Polar RS 400

Uradni rezultati: http://www.timingljubljana.si/Rez_mdb.asp?db=864.

Opis tekme, kot jo je doživel Domen, si lahko preberete na njegovemu blogu, vse slike pa si lahko ogledate v moji galeriji in v Blaževi galeriji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja