Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Iron Man (2008)

Ironman
Image by Nick Slide via Flickr

Žanr: akcijska domišljijska pustolovščina
Dolžina: 126 minut

Po dolgem času sem si spet privoščil ogled filma. Drugače v zadnjem mesecu z Majo spremljava tretjo sezono House M.D., ampak sedaj pa se mi je ponudila priložnost, da sem bil celi 2 uri sam doma. No, ne čisto sam. Zraven sem varoval dva malčka. In ker sta punci spali, sem si prižgal film Iron Man.

O filmu nisem pred tem vedel ničesar drugega, kot da gre še za en prenos stripovskega junaka na filmska platna. Že na začetku sem bil presenečen nad zanimivo igralsko zasedbo: Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges in Gwyneth Paltrow. Film je predvsem akcijski, poln hi-tech opreme in tehnologije. Ker zgodba temelji na stripovskem junaku je v filmu veliko kljubovanja fizikalnim zakonom in podobnim zadevam, ampak vse skupaj izgleda zanimivo. Seveda se vmes vplete še kratka ljubezenska zgodba. Drugače pa je to klasična borba med  dobrim in zlom oz. med dobričino in zlobnežem, ki ga je tokrat uprizoril Jeff Bridges. Ker Robert šele na koncu filma ugotovi, da bi rad bil “Iron man” vsak dan, nam je režiser tako dal vedeti, da bo sledilo nadaljevanje (ali več).

ZA POGLEDAT

Reblog this post [with Zemanta]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja