Skip to main content

Jamie Oliver’s Eat to Save you’re life (2008)

Boston Strangler

Žanr: poučna oddaja
Dolžina: 75 minut

Snacking is bad! Pa še kaj drugega tudi. Pred kratkim sem našel oddajo za naslovom Jamie Oliver‘s Eat to Save you’re life. Oddajo so predvajali na angleškem programu Channel 4. Najprej sem mislil, da je to nova kuharska zadeva, kjer bo Jamie predstavljal svoje odlične kuharske sposobnosti. Tako sem se lotil gledanja, a kmalu ugotovil, da temu ni tako.

To je oddaja, ki govori in nazorno prikaže kako ljudje kupujemo in jemo nezdravo. V oddajo je Jamie povabil nekaj povprečnih ljudi iz Anglije, ki so 14 dni vodili dnevnik prehrane in gibanja. Zdravniki so jim opravili razne teste in preglede, in nekatere rezultate kasneje prikazali v oddaji.  Jamie s pomočjo zdravnice in strokovnjakinje za fitnes (Dr Catherine Spencer-Smith), strokovnjakinje za prehrano (Jane Clarke) in anatomista, prikaže kako ljudje pretiravamo s prehrano in kaj tako pretiravanje naredi našemu telesu. Ravno tako opozarja in prikaže kako se je kakovost hrane v trgovinah močno poslabšala. Nazorno pokaže koliko je recimo normalna/zdrava poraba olja in sladkorja na leto in potem še za primerjavo poraba ene od udeležencev oddaje.

Da je vse skupaj še bolj nazorno in se gledalec še bolj zamisli, pa poskrbi anatomist dr. Gunther von Hagens. Dr. Gunther, ki na koncu oddaje “odpre” 160 kilskega moškega in pokaže kaj slaba prehrana naredi našemu telesu. Nekateri deli oddaje so ravno zaradi takih primerov ogabni, vendar je ravno to tisto, kar te spodbudi, da se zamisliš. Mogoče bi si morali pogledati film pred vsakim obrokom ;)

PRIPOROČAM

Reblog this post [with Zemanta]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja