para qué sirven las gotas de ivermectina ivermectina casera how to use ivermectin oil for humans what does ivermectin kill ivermectina 6 mg 2 comprimidos precio a buon mercato kilox ivermectina para ces carrapatos Skip to main content

Kadilski zakon == O.K.

Toliko se govori o novem zakonu in o ubogih gostincih in kadilcih, da bom še sam napisal mnenje. Kot prvo bi rad povedal, da sem nekadilec in sem zelo vesel novega zakona.

In kaj je meni prinesel novi zakon? Najprej prednosti, ki jo opazijo takoj ob obisku lokala. Obleka mi nič več ne smrdi, oči se mi ne solzijo več, ter normalno diham. Vem, da ni bil to problem ravno vseh lokalov, ampak predvsem ob vikendih, ko jih je večina polnih. Ravno tako se sedaj večkrat odločim za obisk lokala. Pred uvedbo zakona smo bili vsi nekadilci prisiljeni, da vdihavamo dim. Takrat tudi nihče od kadilcev ni pomislil na nekadilce. Enostavno ne razumem zakaj bi kadilci imeli pravico, da zastrupljajo nekadilce. Če nekomu tvoje dejanje škoduje je logično, da tega ne počneš več v pričo njega oz. dokler je izpostavljen še on. Ali ni?

Pred uvedbo zakona sem malo spraševal prijatelje in kolege, ki kadijo kako se bodo privadili na zakon in kar nekaj jih je reklo, da pač potem ne bodo kadili in to bo zdravo za njih, pa še veliko bodo privarčevali.

Tudi ne verjamem, da imajo gostinci manj dobička oz. toliko manj kot govorijo. Bolj verjamem v to, kar je rekel Tof na včerajšnjih Trenjih, da ljudje nimajo toliko denarja, ker se vse draži. Na poti v službo grem mimo dveh majhnih lokalov in v obeh je še vedno enako število ljudi, kot jih je bilo pred uvedbo zakona. Res pa je, da jih je kar nekaj pred lokalom. Ampak plačajo pa vseeno. Resnično ne vem zakaj naj bi tistih 25% kadilcev v Sloveniji uničilo gostinstvo (v bistvu jih je še manj, ker vsi ne obiskujejo lokalov)? Je res večina obiskovalcev lokalov kadilcev?

11 thoughts to “Kadilski zakon == O.K.”

 1. Kdor noče razumeti, pač ne bo nikoli dojel. Odnos med kadilci in nekadilci se sedaj kaže v tem, da sedaj kadilci spet terorizirajo nekadilce s tem, da morajo z njimi zmrzovat na prostem. Zadnjič sem videl pred trgovino očeta s sinom starim približno 10 let. Sedela sta zunaj za mizo, ata je kadil, sinko pa se je basal s sendvičem. Oba pa sta se tresla od mraza. Ma pa tale oči res rad svojega sinka. Ja, res krasno. Pa naj še kdo reče, da kadilci niso egoisti.

  Mi pa sedaj kadilski prijatelji rečejo: “dajmo se usedet zunaj, da bom lahko enega pokadil.” Torej spet naj bi popustili nekadilci. Večinoma so nekadilci tolerantni do kadilcev in vsi skupaj zmrzujejo zunaj. Se pa še ni zgodilo, da bi se kadilci odpovedali čiku in šli na toplo. Se raje odpovejo družbi.

  Sicer je pa kar nekaj lokalov, kjer veselo kadijo naprej.

  Meni pa prav ustreza da ne kadim. Prišparam na cigaretah, prišparam na dragi pijači, prišparam na pralnem prašku itd.

  Živela cigareta!

 2. Zakon, ki ga predlaga SNS, pravi, da se lahko manjši gostinec sam odloči, ali bo imel kadilski ali nekadilski lokal. Po tej logiki bi moralo biti 75 odstotkov nekadilskih. Seveda pa je več obiskovalcev kadilcev, saj v lokale hodi večinoma populacija od 15 do 50 let, med katerimi je delež kadilcev večji.

  Zdaj pa vzemimo en primer: recimo, da je ful mraz. Družba gre ven na čik, noter nobenega pametnega in greš z njimi ven. Potem se odločijo, da bodo skadili dva namesto enega in zunaj zmrzuješ med tem časom. Osebno imam rajši dim pa da so vsi srečni.

  Fora je, da druženje ni več isto. Pa kje so tisti nekadilci, ki so govorili, da bodo zdaj hodili bolj v lokale?

  Z zasedenostjo lokalov je pa tako, da so v mestih še vedno dokaj polni. Logično, saj je tam skoncentrirana neka masa ljudi. Kaj pa na vasi? Tam so pa zadeve drugačne, gostinci životarijo in zaslužijo par deset evrov na dan. Naj mi kdo pove, kako privesti nekadilce v lokale, ker tukaj nekaj ne štima. Folk je isti in vsi po vrsti pizdijo obstoječi zakon.

  V restavracijah, picerijah in ostalih lokalih s hrano pa bo kajenje še vedno prepovedano in tobačni izdelki bodo 1 evro dražji.

  Posebno poglavje pa so gledališča. Butasto je posegati v nek imaginarni prostor. Če bom pa crknil, ker sem šel nekajkrat v življenju v gledališče na predstavo, kjer kadijo, pa bom.

 3. Ja včerajšnja oddaja je pokazala za kaj se gre. Ne za zdravje, ne zarad tega, ker se bojijo za zdravje kelnarc, ampak za zajebavanje, za maščevanje kadilcem, ne vem sicer za kaj tako maščevanje…mogoč zato, ker se v kadilskih krogih formirajo pristnejši in manj hinavski odnosi kot med nekadilci. Ne vidim sicer vzroka, za kaj ne bi bili posebej kadilski lokali. Ni mi jasno. V fazi priprave zakona, je ena od predstavnic min. za zdravje rekla…ja pol bodo pa vsi tam in bojo nekadilski imeli zgubo???? tu tiči zajec. V tehnično zanič pripravljenem zakonu. Jasno, da včeraj tiste predstavnice “zdravja” niso priznale, da je zakon zanič, saj so ga same rojevale. Delovale pa so kot kure, vse vprek so kokodakale, skakale v besedo vsem..brrrr Ta njihov razlog, da jih skrbi za zdravje kelnarc…dejte no, kdo ima koga za norca. Navadni delavci in uslužbenci se ne smiljo prav nobenmu. S takimi argumenti prihajati ven v času, ko pacienti umirajo v čakalnicah, ko država niti umirajočim od raka, ki so ga dokazano dobili pri delu z azbestom…v času ko tam v prekmurju načrtno dopuščajo onesnaževanje podtalnice, čeprav strokovnjaki zagovarjajo krajane…v tem času pridejo ven s podatki o nekih procentih umrlih pasivnih kadilcev….debilnost na kubik. Zajebancija in nesposobnost birokratov. In Admin…a te je kir že kdaj vlekel v lokal kjer se je kadilo. In vedno so tudi prej bili lokali, kjer se ni kadilo, slaščičarne in podobno. Ampak, tam je bilo pač tužno, bedno in sterilno. Med kadilci pa je bil vedno žur.

 4. @Darka:

  Fizično gotovo ne. Psihično pa. Ampak to velja za obe strani. Kako se bo družba odločila v kateri lokal bodo šli? Če gredo v lokal, kjer se ne kadi, ne bo zdravje nikogar ogroženo. Obratno pa. Velja za mešano družbo, ne za posameznike.

 5. Ne vem, če si dobro razumel vprašanje. Gre za to, da bi se v primeru, da nas kadilcev ne bi diskriminirali do konca, lahko kadilci odločili, ali gremo z nekadilci v njihov lokal, ali pa bi šli nekadilci v naš lokal. A se ti zdimo tako nevarni, da bi koga prisilili, da gre kot nekadilec v kadilski lokal?

 6. @Darka:

  O čem se naj bi sami odločili? O tem ali naj gredo v lokal kjer se kadi ali ne? To zame ni dobra odločitev. Še vedno se mi zdi, da imajo kadilci danes eno možnost več. Še vedno gredo lahko v lokal in pokadijo cigareto zunaj. Prej take možnosti nekadilci nismo imeli. Upam, da sem pravilno razumel vprašanje.

 7. Kaj bi lahko izbiro prepustili družbi kadilcev in nekadilcev? Ali se ti zdi, da so nekadilci, tako nemočni revčki, da se sami ne bodo znali odločiti zase in jih mora nujno ščititi država?

 8. @Nick: a pa meniš, da so omenjene manjšine škodljive drugim? Jaz ne. Cigarete pa so …

  Pa še to. Ko še ni bilo zakona smo nekadilci imeli 2 možnosti: greš v lokali ali ne greš. Danes pa imajo kadilci 3 možnosti: greš v lokal in ne kadiš, greš v lokal in pokadiš cigareto zunaj, ne greš v lokal.

 9. Nikoli nisem rekel, da kadilci ne bi smeli imeti “svojih” lokalov, ampak resnično ne vem kaj bi s tem dosegli. Recimo, da gre skupina prijateljev ali sodelavcev zjutraj na kavo. Eni kadijo, eni ne Kam bodo šli? Ali vsak v svoj lokal, ali se bodo eni prilagodili? Kdo? V vsakem primeru bo nekdo nezadovljen. Še vedno je lažje iti kadilcu za tistih pet minut ven, kot pa, da je nekadilec ves čas izpostavljen dimu.

  Glede čistega zraka pa vem, da zrak ni čisto čist, ampak je še vedno veliko boljši kot pa ob cigaretnem dimu.

 10. “Resnično ne vem zakaj naj bi tistih 25% kadilcev v Sloveniji … ”

  Ja, nekako toliko nas je, zato vam nekadilcem, ki vas je 75 %, ni bilo težko narediti tak zakon. Sedaj pa te sprašujem – naj večina zatre še ostale manjšine v Sloveniji: Italijane, Madžare, Rome, ex-Jugoslovane, homoseksualce itd. itd.

  Ne bo težko, saj smo v večini.

 11. Klemen, absolutno se strinjam s tem, da imaš pravico do čistega zraka (čeprav, če meniš, da zdaj dihaš čisti zrak, si zelo naiven). A pojasni mi, zakaj ne smemo imeti kadilci svojih lokalov, kjer bi se zastrupljali po svoji izbiri? A se bojiš, da bo tebe kdo prisilil, da vstopiš v kadilski lokal?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja