ivermectine ordonnance ivermectine kopen duitsland qual a dose de ivermectina para cachorro koupit ivermectin ivermectina liquida ivermectin uses and side effects in hindi Skip to main content

Ko FIXMBR ne pomaga

Zadnjič mi je kolega prinesel prenosnik, ki je imel naložene Windows XP. Problem je bil v tem, da se je zagon sistema ustavil takoj po prebiranju BIOS-a. Pokaže se črni zaslon, kurzor pa utripa v levem zgornjem oknu. Najprej sem pomislil, da je problem v trdem disku, zato sem pognal pregled diska v BIOS-u. Izkazalo se je, da je z diskom vse vredu. Pomislil sem, da je potem nekaj narobe z zagonom sistema. Zagnal sem Windows namestitev iz CD-ja in ugotovil, da nobena particija ni bila prepoznana. Takoj sem posumil, da je nekaj narobe z MBR-jem (Master Boot Record). Malo sem še pobrskal po googlu in dobil potrditev.

Poskusil sem z namestitvenim CD-jem in potem izbral ‘R’, Repair. Uporabil sem ukaz ‘FIXMBR‘, ki ni pomagal in potem še ‘FIXBOOT‘. Nič ni pomagalo. Po pol urnem googlanju sem naletel na program, ki poišče obstoječe particije in ponovno zapiše (nov) MBR. Ime programa je TestDisk. Ko sem iskal načine za zagon programa v prenosniku, sem naletel na spletno stran Ultimate Boot CD. Na tej strani si lahko shraniš ISO image in ga zapečeš na CD. Image vsebuje ogromno programov, ki služijo za diagnosticiranje in reševanje problemov (za CPU, RAM, trdi disk, BIOS, …). Na tem imagu je tudi progam TestDisk. Ko sem zapekel image, sem ga zagnal na prenosniku in izbral omenjeni program. Porogam je najprej poiskal obstoječe particije in jih prikazal. Ob potrditvi je kreiral in shranil novo MBR tabelo. Ko sem ponovno zaganl prenosnik se je sistem lepo zagnal.

Zemanta Pixie

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja