Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Koroški treking, 2010

Datum: 30. maj 2010
Dolžina: 30 km
Vreme: oblačno/deževno/vetrovno
Temperatura: 15° C

Pa je za mano še drugi treking. Koroški treking. Tokrat so nas gostili v Muti. Od škofjeloškega sta minila skoraj dva meseca. Posebnih priprav nisem imel, sem se pa odločil, da bom tokrat šel “na polno”. Ta vikend je Damjan užival v Beogradu. Sem pa zato v Ljubljani pobral Valentina in sva se peljala do Mute. Bila sva že kar pozna. Tam naju je čakala Mateja. Po hitri prijavi in vseh ostalih obveznostih smo že hiteli na štart – šolsko igrišče OŠ Vuzenica.

Muta
Muta

Kot je bilo dogovorjeno sem jaz štartal na polno, Valentin in Mateja pa sta štartala bolj umirjeno. Po 2 kilometrih sem ugotovil, da sem pozabil vstaviti leče. Očala so mi opletala gor in dol, še dobro, da sem imel čepico. Skoraj vse do KT2 sem se držal vodilne skupine. Potem pa sem jih v enem trenutku izgubil. Tam sem izgubil kakšnih 10 minut, da sem se prepričal, da grem v pravo smer. Do KT3 sem že ujel svoj ritem in počasi prehiteval tekmovalke in tekmovalke. Kljub vsemu se je dogajalo, da sem po nepotrebnem naredil manjši ovinek in že so nekateri tekli pred menoj.

Pogled na poti iz KT3

Na vrhu KT3 je veter raznašal meglo in ni bilo prav nič prijetno. Kmalu se je ulil še dež in zabava se je šele začela. Teren je bil spolzek in blaten. Tek v hrib in iz hriba je postal nevaren. Na poti na KT4 sem ob pogledu na GSM ugotovil, da sem opravil že skoraj 16 kilometrov. Čudno, ker naj bi jih do cilja bilo okrog 22. Pri KT4 bi skoraj naredil veliko napako. Stal sem samo 20 metrov stran od točke, ko sem razmišljal, da sem jo zgrešil. In ravno, ko sem se želel vrniti po poti nazaj je eden od tekmovalcev stekel v smeri točke. Še sreča.

Pogled proti Vuzenici

Pri KT5 sem bil že pošteno utrujen in pot v dolino je bila prava muka. Moj počasni tek skozi Vuzenico je izgledal, kot vlečenje. Zadnja točka je bila na Pistrovem gradu in nekako sem imel občutek, da je ta grad blizu samega kraja. No, na koncu se je izkazalo, da je nad krajem. In spet sem naredil nekaj nepotrebnih ovinkov in prišel do gradu. Seveda je bila točka postavljena na zadnji strani ostankov gradu. Še malo kombinacije teka in hoje in že sem bil v Muti.

Opravljena pot
Opravljena pot

V cilj sem prišel, kot 8. med tekmovalci. Vseh nas je štartalo 35. moških in 24. žensk. Lahko se pohvalim, da sem v cilj pred prvo žensko :-) Vsekakor pa se mi 8. mesto zdi dober rezultat. Še posebej danes, ko me vse boli in komaj hodim. Tukaj so rezultati.  Še malo statistike: čas:4:26:47, pot: 30,43 km (?), višinski metri: okoli 1.700 m. Tukaj je še GPS pot v gpx formatu. Bravo mi!

Opravljena pot 2.
Opravljena pot 2.

Trije iz pohodniške (Mateja, jaz, Valentin) in dva iz ultra kategorije (Aleš in Helena)

One thought to “Koroški treking, 2010”

  1. Klemen, čestitke! Presneto hitro si tole opravil, če ne bi bil zmatran bi bilo že malce čudno, kaj? :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja