ivermectina pode atrasar a menstruação quanox de que laboratorio es ivermectina pode ser usado na amamentação veridex ivermectina 6 mg ivermectin for humans side effects does ivermectin treat lyme disease ivermectina miasis Skip to main content

Naredi sam: obešalna stena

Že nekaj časa sem se pripravljal, da bi v predsobi naredil (montiral) obešalno steno. Stena je bila pred nekaj leti beljena z Jupol rustikal. Najbolj me je skrbelo dejstvo, da je bila stena oblečena s knauf ploščami. Plošče so bile nameščene zaradi slabega stanja stene in so bile s pomočjo lepila lepljene na steno. Ker ni bila uporabljena nobene izolacija, je med ploščo in steno okrog 8 mm prostora (tam kjer ni lepila, seveda). Nekaj časa sva z Majo iskala primerne, že obdelane, deske, na koncu pa sva se odločila za element iz programa Nota (Alples).

Alples Nota

Ime elementa je NS1 in je preprosta obdelana deska z letvicama zgoraj in spodaj. Višina je 1.950, širina pa 450 mm. Možno je tudi naročiti manjšo širino (odrez), ki pa je nekoliko dražja. Cena originalne širine pride 36,24€, pri zmanjšanju širine pa je potrebno prišteti še 22,56€. V mojem primeru sem potreboval 4 originalne in 1 zmanjšan element (340 mm) NS1. Elementi imajo že pred pripravljene luknje za vijake. Priloženi so vijaki dolžine 50 mm in debeline 5 mm. Zidni vložki so premera 8 mm. Zaradi knauf plošč sem se odločil za nekoliko daljše vijake (60 mm) in vložke. Za vložke sem izbral zidni vložek za votle stene – UV. Pred montažo elementov sem moral prestaviti še vtičnice. Ker je bilo potrebno dobro odmeriti točke za vrtanje lukenj, sem na pomoč poklical očeta. Vrtanje in montaža sta bili hitri, zataknilo se je samo pri dveh vijakih, ki sva jih nadomestila z debelejšimi (ker sta se vrtela v prazno). Več dela je bilo pri končni montaži vtičnic. Ogledalo sva si izbrala čisto preprostega in je stal 52€. Omarico sva že imela, kupila sva samo še desko za polico in nosilca. Obešalnikov še nisva izbrala, ker je ponudba zelo slaba (vsaj v Merkurju). Še nekaj fotografij in izračun končne cene materiala.

elementi: 203,76€
vijaki in vložki: 10,90€
ogledalo: 52€
polica: 4,39€
nosilca: 7,74€
delo in čas: neprecenljivo
—————————-
SKUPAJ: 278,79€

Obešalna stena 1

Obešalna stena 2

Obešalna sten 3

Obešalna stena 4

Obešalna stena 6

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja