mectizan 3mg dosage ivermectina liquida dosis adultos ivermectina uso humano can humans take ivermectin liquid ivermectina plm precio how do you use ivermectin cream kilox vademecum mectizan price in nigeria Skip to main content

Obisk mesta Zagreb

Že nekaj časa smo načrtovali obisk mesta Zagreb, vendar je vedno vmes prišlo kaj nepričakovanega. Tako sta bila nekaj vikendov bolna Jakob ali Hana, drugič sem imel delovno soboto, tretjič spet družina Kokalj ni utegnila, itd.

No, in v petek smo se le zbrali, napokali v avta in se odpravili proti Zagrebu. Napovedano je bilo slabo vreme, vendar smo vsi upali na kaj boljšega. Do Zagreba je dobri dve uri vožnje. Plan je bil tak, da bi si naslednji dan ogledali živalski vrt, v nedeljo pa bi si ogledali malo Zagreba in otroško igrišče in park Bundek. No, ampak plan se je podrl že v soboto zjutraj, ko je močno deževalo. Deževalo je vse do popoldanskih ur.

Namestili smo se v majhni garsonjeri na začetku Zagreba – Prečko. V teh treh prostorih smo bili štirje odrasli in štirje otroci. Planirali smo, da bomo večinoma prišli samo prespat v garsonjero, drugače pa bi si ogledovali Zagreb. In ko je v soboto deževalo smo imeli velike težave kako motivirati otroke. No, tisti dan je naša Hana praznovala 3. rojstni dan in smo malo improvizirali – glavno, da so otroci pihali svečke.

Hana je praznovala svoj 3. rojstni dan
Hana je praznovala svoj 3. rojstni dan

Tako smo z velikim veseljem dočakali, da je prenehalo deževati in smo se s tramvajem odpravili v središče mesta – trg Bana Jelaćića. Najprej smo se šli okrepčat in to v McDonalds.

Pozdrav s trga Bana Jelaćića
Pozdrav s trga Bana Jelaćića

Sprehodili smo se še malo okrog, pa do super slaščičarne Hollywood, kjer imajo ogromno izbiro sladoledov. Čeprav je bila tokrat veliko manjša, saj je konec sezone, smo bili zadovoljni. Za konec smo se peljali še z “uzpinjaćo” – vzpenjačo in sprehodili mimo parlamenta.

Čakanje na tramvaj
Čakanje na tramvaj

Uspavanje otrok je potekalo po sledečem vzorcu. Oba fotra sva se skupaj s pločevinko piva zaprla v kopalnico in šepetajoče debatirala, med tem pa sta boljši polovici uspavali otroke. Zanimivo. Ko so otroci končno zaspali, smo se odločili, da odigramo eno igro Naseljencev otoka Catan. Na koncu smo odigrali dve igri in šli spat okrog 2. ure zjutraj.

Otroci so nas zbudili v dokaj zgodnje, prijetno jutro in hitro smo uredili in se spravili na tramvaj za živalski vrt. Ko smo prišli do prodajalne kart, smo doživeli šok, ko smo ugotovili, da ne jemljejo NOBENIH kartic, samo gotovino (kune, seveda) . Tako je sledil sprehod do bankomata. Končno se je ogled lahko začel. Otroci so uživali in celo sonce je posijalo izza oblakov.

Helena in Maja
Helena in Maja

Lucija in Hana
Lucija in Hana

Vidra ali nekaj podobnega
Vidra ali nekaj podobnega

Jakob in Hana
Jakob in Hana

V ozadju ... zebra
V ozadju … zebra

Frizbi je bil utrujen
Frizbi je bil utrujen

Morski lev
Morski lev

Vikend se je zaključil z obiskom picerije, s pakiranjem in vožnji domov. Naslednjič upamo na lepše vreme, planiramo pa obisk igrišča Bundek in Jaruna, pa še kaj mogoče …

2 thoughts to “Obisk mesta Zagreb”

  1. Hvala, sem popravil. Glede kartic je pa dejansko nerodno. Očitno smo preveč navajeni/razvajeni na uporabo kartic. Smo pa bili priča, ko so takrat prišli še eni Slovenci in so ravno tako morali poiskati bankomat.

  2. Prečko se piše s trdim “č”. In joj, kakšna zaostalost, ne sprejemajo NOBENIH kartic v živalskem vrtu… hudič!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja