Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Odprto pismo Alpdomu

V zvezi z odprtim pismom z naslovom “Odprto pismo Alpdomu”, objavljenega v Deželnih novicah, dne 21. november 2008, s strani Zvoneta Prezlja, ter odgovorom z dne 5. december 2008, s strani Alpdoma, sem se odločil, da na to temo pišem še sam.

Nekoliko bolj podrobno sem o Alpdomu že pisal na svojem blogu (Upravnik Alpdom nateguje svoje stranke).

Sem stanovalec v večstanovanjski stavbi, katere upravnik je podjetje Alpdom. Preden sem se leta 2005 z družino preselil v naše prvo stanovanje, sem živel v hiši.  In, ko sem izvedel, da imamo za našo stavbo upravnika, ki skrbi za stanje stavbe in skupnih prostorov, sem bil navdušen. Navdušenje je minilo že po nekaj mesecih, ko sem ugotovil, da ta upravnik dejansko “upravlja” samo na papirju. Omenjeno sem spoznal v pogovorih s sosedi. Nihče ni vedel ne, ali obstaja pogodba o upravljanju, ne, kdaj je bil sklican zadnji sestanek in ne, kaj upravnik dejansko dela. Bil sem zgrožen. Saj vendar plačujemo položnice! In sem začel prebirati Stanovanjski zakon in pripadajoče pravilnike. Od soseda Sašota sem dobil celo kopijo obstoječe pogodbe o upravljanju.

Še vedno pa nisem dobil celotne slike, kako vse skupaj deluje. Tako sem se obrnil še na upravnika in zaprosil za posredovanje preteklih zapisnikov zbora etažnih lastnikov ter planov vzdrževanja. Odgovora ni bilo, niti kakšnega od zaprošenih dokumentov! Vse skupaj me je jezilo, a zaradi pomanjkanja časa nisem več drezal v osje gnezdo. Šele ob koncu leta 2007 sem se spet lotil in ponovno kontaktiral upravnika, ki je še vedno nastavljal gluha ušesa. Tako sem jim bil primoran zagroziti z inšpekcijo, če v mesecu dni ne bodo sklicali letnega sestanka etažnih lastnikov. Začuda je grožnja delovala in v mesecu dni je bil sestanek sklican. In odkril sem, da je tak način komunikacije edini, ki pri njih deluje.  V tistem času je bila predstavnica s strani upravnika gospa Doič. V letu “sodelovanja” z njo sem ugotovil, da gospa pove veliko, a bolj malo tudi izpelje. Na očitke, da niso redno (ali sploh) sklicevali sestankov je odgovorila, da med ljudmi ni bilo zanimanja!

Tudi s prihodom nove direktorice, ki nam je v začetku leta 2008 natrosila ogromno obljub, se zadeve niso nič spremenile. Rahle spremembe so se pričele kazati šele pred kakšnim mesecem, ko smo dobili novega predstavnika za našo stavbo. Zares je žalostno, da smo novo pogodbo  o upravljanju usklajevali skoraj leto dni. Vse zaradi dejstva, da je za vsak popravek s strani upravnika potrebno čakati vsaj teden dni, pa še takrat jih je potrebno priganjati.

V odgovoru je Alpdom napisal sledeče: “Glede na določbo 8. čl. SZ-1A je upravnik dolžan sklicati in izvesti zbor etažnih lastnikov najmanj enkrat letno. Glede na določbe 9. člena SZ-1A je upravnik dolžan najpozneje v 30 dneh po vsakem zboru sestaviti zapisnik. V zvezi z navedenim, to pomeni, da upravnik deluje v skladu z zakonom, saj bo zbore izvedel do 31. decembra 2008.“,

ter

Stanovalcu predlagamo, da v prihodnje v podobnih primerih informacije ali listine predhodno pridobi na sedežu družbe, tako da ne bi prihajalo do postavljanja slabega imena družbe v medijih.

Je bilo to mišljeno kot šala? Kot sem že napisal, sestanki NISO bili redno sklicani. In še glede podobe Alpdoma v medijih. Med svojimi strankami ima zelo negativen prizvok, kar je bilo tudi razvidno iz sestanka, kjer se je prestavila nova direktorica. In edino pravilno bi bilo, da tudi preko medijev o tem izvedo njihove potencialne stranke, saj sedanje stranke to že vemo.

Je to kakšen odnos? Jaz že imam službo in nočem še ene, v kateri bom vsak drugi dan klical upravnika in ga prosil in nadzoroval, da, če in kako opravlja svoje delo. Saj redno plačujem položnice in zato pričakujem, da so storitve opravljene, kot je dogovorjeno in kot veleva zakon.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja