ivermectina vermes köp stromectol securo para piojos alternative to ivermectin for horses ivomec drench ivexterm de 6 mg microfilaricida where to buy ivermectin in australia Skip to main content

Opravljen tekaški tečaj

Pred kakšno uro sem prišel iz tekaškega tečaja, ki ga organizira in vodi Urban Praprotnik. Vse skupaj je potekalo tako, kot sem si sam predstavljal, da poteka. Zjutraj ob 9. uri smo se zbrali na atletskem stadionu na Bledu. Prijavilo se nas je okrog 15 tekačev, kar se mi zdi ravno prav za eno tako skupino. Začeli smo z dvema krogoma lahkotnega teka, nato malo teorije. Urban je potem na kamero posnel tek vsakega udeleženca posebej (od zadaj in s strani). Sledile so vaje za ogrevanje in raztezanje. Pri slednjih vajah se je potrdila moja slutnja, da sem premalo “elastičen”, kar se je še najbolje videlo pri raztezanju prednje stegenske mišice.

Po raznih vajah smo se preselili v garderobo, kjer smo  najprej poslušali kratko predavanje, nato pa smo si ogledali video posnetke naših tekov. Pri posnetkih iz strani smo gledali napake pri sestopu in drži telesa, pri posnetkih od zadaj pa napake postavljanja noge (pronacija, supinacija).  In ravno iz posnetkov sem najbolj opazil svoje napake. Seveda je Urban vsak posnetek tudi komentiral. Ugotovili smo, da nas večina (vsa 90%) nepravilno stopa (s peto in ne s sredino stopala) in ima nepravilno držo trupa in bokov. Iz vsega tega mogoče izvirajo moje težave s hrbtom. Namreč pri stopanju na peto se sile premalo ublažijo in se večinoma prenašajo na hrbtenico.

Na koncu smo člani kluba Uživajmo zdravo in lastniki Pika kartice, prejeli knjigo (priročnik) Tekaški trener, ki ga je napisal Urban sam. Tečaj mi je dal veliko idej za odpravo napak, težav s hrbtenico in posledično (mogoče) pogoje za hitrejši tek. Na današnji tekmi (nočna 10ka) gotovo ne bom poskusil vpeljati še vseh popravkov, ker bi me zagotovo zmedli.

2 thoughts to “Opravljen tekaški tečaj”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja