ivermectin 1 injectable noxal ivermectina 6 mg gotas para que sirve ivertal plb ivermectina 6 mg precio argentina ivermectina 6 mg precio guatemala ivexterm compra en linea ivermectine sirop ivermectin use in usa for covid 19 where can i get ivermectin in malaysia Skip to main content

Pimp my Canon (S3 IS)

Si lastnik fotoaparata znamke Canon? Imaš nekoliko manj zmogljiv aparat in bi rad “iztisnil” iz njega več, kot ti je bilo obljubljeno? Je tvoj aparat na tem seznamu? Če je vse to res potem si preberi sledeča navodila, kako v svojem aparatu omogočiš veliko dodatnih možnosti, ki jih drugače aparat ne omogoča (snemanje v raw formatu, zebra funkcije, stanje baterije, …). Navodila sem testiral na modelu S3 IS in S2 IS. Originalna navodila so dostopna na naslovu http://chdk.wikia.com.

1. Najprej preverimo, če je naš telefon podprt (seznam tukaj) in katero verzijo firmware ima naložen.

V računalniku izdelamo prazno datoteko ver.req in jo posnamemo na SD kartico (na root). Nato vklopiš foto v stanje za pregled fotografij (ne za fotografiranje). Pritisni gumb SET (drži) in nato še DISP. Na zaslonu se izpiše verzija firmwara. Recimo Firmware Ver GM1.00E.

2. Naložimo CHDK program na SD kartico.

Na tej strani poiščemo firmware za svoj model fotoaparata in ga shranimo. Zip datoteka vsebuje dve datoteki (DISKBOOT.BIN in PS.FIR), ki jih razpakiramo na kartico (root).

3. Zaganjanje programa.

Zaženemo fotoaparat v stanje za pregledovanje fotografij. Pritisneš MENU in v prvem meniju poiščeš “Firm Update…”. Pritisni SET in izberi OK za nadgradnjo firmware-ja. Fotoaparat se resetira in na hitro se pokaže obvestilo o vklopu CHDK programa (splash screen). Prvi indikator, da program deluje je ikonca in procent stanja baterije.

splash screensplash screen (vir: chdk.wikia.com)

4. Avtomatični zagon programa CHDK ob zagonu fotoaparata.

Program CHDK se ob zagonu fotoaparata ne zažene samodejno. To storimo tako, da pritisnemo gumb za bljižnico (S) in se izpiše ALT, potem pa pritisnemo MENU. Prikaže se meni programa CHDK z različnimi možnostmi. V meniju “Debug Parameters” izberemo (SET) “Make Card Bootable”. Sedaj vzamemo kartico iz fotoaparata in jo postavimo v stanje “Lock”. Kljub temu, da je kartica seda zaklenjena se bodo nanjo shranjevale fotografije.

To je vse!!! Vsi meniji programa CHDK in možnosti so opisani tukaj.

CHDK menuCHDK meni (vir: chdk.wikia.com)

13 thoughts to “Pimp my Canon (S3 IS)”

 1. Pozdravljeni.
  Zanima me ali mi lahko kdo pošlje link z SLO navodili za PowerShot S3 IS.
  Lp

 2. Sem probal….dela mi samo na A530…medtem ko na A720IS ne najdem funkcije firm update….je možno da je zašćiten ali je kaka druga finta?

  mani prav tako ne najde funkcije Firm updete (Canon S3 IS)

 3. Sem probal….dela mi samo na A530…medtem ko na A720IS ne najdem funkcije firm update….je možno da je zašćiten ali je kaka druga finta?

 4. Časa, da bi se posvetil obdelavi raw datotek, še nisem imel. Samo na hitro sem želel preizkusiti plugin za Adobe Photoshop – Camera Raw – pa ni delovalo.

 5. OK
  Zadevo mi je uspelo naložiti, imam pa problem z avtomatskim zagonom, naredim vse tako kot piše, kartico zaklenem prižgem aparat in mi napiše card locked
  imam pa canon s2

 6. Kateri model imaš? Najti moraš tipko za ALT MODE. To je tipka, ki jo prtisneš in se na zaslonu izpiše “Default Script “. Ponavadi je to tipka za direktno tiskanje ali določljiva bližnica. Označena je z črko S v kvadratu in puščico. To je tipka s katero dostopaš v menu CHDK programa. Torej pritisneš tipko “ALT” in potem tipko “MENU”. Pokaže se ti CHDK menu. V meniju “Debug Parameters” izberi “Make Card Bootable”. Sedaj vzamemi kartico iz fotoaparata in jo postavi v stanje “Lock”. Kljub temu, da je kartica seda zaklenjena se bodo nanjo shranjevale fotografije. Samo v primeru, da želiš brisati fotografije v čitalcu kartic, moraš kartico odkleniti (in potem vrniti na LOCK). Sporoči, če še vedno ne gre. Napiši kje se ti ustavi.

 7. Poskusil sem z nadgradnjo fotoaparata vse v redu z nalaganjem in tem, vendar pa se mi zatakne pri ALT MODE (avtomatski zagon CHDK), prosim za podrobnejše informacije, ker mi nikakor ne uspe zadeve usposobiti
  lp, David!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja