Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Pred Ljubljanskim maratonom

Ljubljanski maraton

Še en teden. Še en teden časa, da si uredim misli in pripravim končne želje in cilje. Danes sem opravil še zadnji daljši trening (10 km) in ta zadnji teden se bodo razdalje še bolj zmanjšale. Pričel se je čas za vnos ogljikovih hidratov (OH) in hidriranja. Potrebno bo sestaviti play-listo za mp3 predvajalnik, ki mi bo delal družbo.

Razdalja, ki sem si jo letos izbral je 21 km. To bo moj drugi poskus na taki razdalji. Prvič sem poskusil leta 2004, ravno tako na LM-ju. To je bilo tudi leto, ko sem sploh začel teči in seveda takoj naredil (začetniško) napako. V zelo kratkem času sem močno povečal razdaljo in tekel tudi na 21 km. Tako sta me že na polovici proge neznosno boleli koleni in sem drugi del proge prehodil. Letos je že četrta sezona odkar tečem in močno upam, da se bo drugače končalo.

Letos sem pretekel že okrog 680 km in prvič tekel tudi pozimi (med sezonama). Ravno zaradi tega sem si najprej zastavil cilj, da tečem pod dvema urama. Kasneje sem se odločil, da tečem za enim od “zajcev”; ali na 1:55 ali na 1:45. Sledila je odločitev, da moram teči le hitreje, kot je tekel prijatelj Domen let 2004 (njegov najboljši rezultat) – 1:52:43 (netto). Zamislil sem si, da bi sledil zajcu na 1:45 in če ne bo šlo bi se priključil zajcu na 1:55. V petek pa sta me ob kozarčku piva, Domen & Domen prepričevala, da je bolje, če tečem za zajcem 1:55 in potem, če bo mogoče pospešim. Vendar se bojim, da ne bom znal oceniti kdaj naj pospešim oz. ne bom imel moči, da bom prišel na cilj pod 1:52. Skratka, dilema. Se oglasim še do konec tedna …

One thought to “Pred Ljubljanskim maratonom”

  1. Klemen, jaz mislim da bi glede na trening moral z lahkoto teči pod 1:50. S tem mislim da bi tek potekal prez nepredvidenih težav s sklepi in mišicami. Jaz ti želim, da bi izboljšal moj čas, s čimer bom imel povod da se drugo leto spet udeležim te prireditve :)

    Srečno !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja