Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Predlog za darilo: Skyrail Marble Run Roller Coaster

Bližajo se prazniki in z njimi čas prenajedanja, prepitja, obiskov in seveda obdarovanja. In tako, kot leto prej in še prej, se spopadamo s problemom kaj podariti (vsaj jaz se). Izbira je ogromna, še posebej otroških igrač. Smo pa tudi v časih, ko imajo otroci ogromno (preveč) igrač in je zato vsak nakup težak. In, če želimo zraven izbrati še igračo, ki ima neko vrednost oz. spodbuja v otroku pozitivne lastnosti, kot so spretnost, razmišljanje, kreativnost, itd., je izbira še težja.


(vir:  www.crnaluknja.si)

Pred kratkim sem naletel na igro, ki zagotovo iz otroka izvabi vse zgoraj naštete lastnosti. Pa ne samo iz otroka. Sam sem se z igro prav dobro zamotil. Poleg omenjenih lastnosti, pa je za igro potrebno veliko potrpežljivosti. Igra se imenuje Skyrail Marble Run Roller Coaster in je izdelana v italijanskem podjetju Quercetti. Cilj igre je sestaviti progo iz plastičnih tirov, po kateri potem spustimo žogice. Proge so lahko zelo različne, bistvo pa je, da je potrebno upoštevati fizikalna načela (sile), ki pa so tudi na kratko razložena v navodilih. V navodilih je tudi nekaj primerov prog. Obstajata dve različici te igre: s 150 in 250 kosov. Prva različica je primerna za otroke starejše od 6, druga pa od 8 let. Ob pomoči starejše osebe, igro lahko igrajo tudi mlajši. V kompletu so tri kategorije gradnikov igre: tirnice, razna držala in stolpiči, ter žogice. Za igro je potrebno imeti več prostora, saj je maksimalna dolžina tirov od 9 do 16m. Igro se lahko kupi na spletni strani Črne luknje. Cena je 30,88€ za večjo različico in 20,29€ za manjšo. Pozor: igra lahko zasvoji! :-)

Še nekaj fotografij postavljenih prog:

5 thoughts to “Predlog za darilo: Skyrail Marble Run Roller Coaster”

  1. Res je, ni jih tako veliko, vendar trend narašča, tudi dražje so. Plastika se reciklira, ampak občutno premalo. Vse razumem, kar lepo se igrajte!!!

  2. @knafland: seveda so lesene igrače bolj prijazne, ampak moram priznati, da jih ni tako veliko, kot igrač z umetnih materjalov. No, tudi plastika se reciklira.

  3. Starejša otroka sta stara 2 in 4 leta. To pomeni, da še nista dovolj potrpežljiva za take igre. Tako jih jaz najprej sestavim in potem onadva samo spuščata žogice. Seveda pri tem doživim živčni zlom, ker vse podirata :-) Ja, največ se igram jaz :-)

  4. Tole se res sliši kot super zadeva, meni ni ljubo le to, da je zadeva iz plastike. Resnično so mi bolj pri srcu lesene igrače, saj že na dotik delujejo veliko bolj prijazne, tople, poleg tega pa kasneje nimamo nekih večjih problemov, kako jih “reciklirati”, itd. Lastnosti so sicer odlične, da ne bo pomote in nočem niti govoriti o tem, da imamo vse igrače iz nekoliko bolj prijaznih materialov, kje pa. Če ne drugega že darila, ki jih otrok prejme, včasih odstopajo od preferenc staršev. Včasih smo “špilal” zadevo v računalniških igricah, vendar je tako že bližje smernicam za spodbujanje pozitivnih lastnosti igralca.

    Pa lep, igralen pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja