Skip to main content

Projekt nova pečica in nova kuhalna plošča v našo kuhinjo

Letos mineva že četrto leto odkar smo na svojem (beri: smo kupili svoje stanovanje). Ker je bil sam nakup velik strošek, sva se odločila, da bova z zamenjavo celotne kuhinje počakala. Kmalu sva morala zamenjati hladilnik, pred kratkim pa je odpovedala še pečica. Kuhalna plošča je bila seveda vezana na pečico. Torej, če že menjava, zamenjajva oboje. Sedaj smo imeli neko staro Gorenjevo pečico in ploščo (4 x elektrika). Pečica je bila tako počasna, da si jo moral kakšne 20 minut pred peko vklopiti, da se je ogrela na želeno temperaturo. Pri plošči pa je bil največji užitek čiščenje. Not!

Stara pečica
Našel sem samo tole fotko, kjer je zelo podobna pečica

Pa sva šla… samo do računalnika. Izbira je ogromna. Ne samo znamk, tudi modelov. V ožji izbor so prišle znamke Bosch, Electrolux in Gorenje. V naslednjem trenutku se pojavi čarobni vilin in pove, da lahko uredi  večji popust za izdelke Bosch. Am, ja prosim! Tako je ostala samo še ena: Bosch. Ja, in potem je bil Bosch. Odločila sva se za pečico brez samodejnega čiščenja (pirolize), ker traja 2 uri in smrdi. Pri plošči pa sva se odločila za indukcijsko. Tako, pa sva izbrala.

HBN360651
Vgradna pečica s programsko avtomatiko HBN360651

PIE645Q01E
Indukcijska steklokeramična kuhalna plošča PIE645Q01E

Zamenjave (odmontaže in montaže) obeh aparatov sem se lotil kar sam. V četrtek sva se odpeljala v Nazarje pri Velenju, kjer ima Bosch-Siemens svoje skladišče. Pot tja je bila napeta, saj sva morala priti tja pred 17. uro. Tisti dan je šlo vse narobe. Kjer je bilo le mogoče sva v križišču narobe zavila. Ne bom napisal kdo je bil navigator ;-) Skratka, aparata sta bila ob 18:30 doma. Postavila sva jih sredi dnevne sobe. Prav močno me je mikalo, da bi se takoj lotil dela. Vseeno sem vse skupaj prestavil na naslednji dan. Otroci takoj spat!

Naslednji dan sem malo prej odšel iz službe in začel z demontažo. Kakšna svinjarija! In kaj je bilo potrebno storiti:

 • odstraniti stara aparata
 • montirati dodatno vtičnico
 • ojačati omarico od pečice, ki je dobesedno razpadla
 • nekoliko odrezati delovno površino
 • vstaviti novo ploščo
 • vstaviti novo pečico

Projekt se je po nekaterih zapletih končal v soboto ob 13. uri. Naši trije otročički so me s svojim motanjem po kuhinji hitro spravili ob živce. Potem pa še sesuta omara. Lahko rečem, da je padlo kar nekaj sočnih kletvic. Pivo mi pa tudi ni ušlo. Še isti dan smo spekli pico. Mmm. Z nakupom sva zadovoljna. Če bi kupovala danes bi vzel model PIE675T01E, ki ima elektronsko programsko uro. Je pa težko predvideti kaj boš potreboval, če kuhaš in pečeš s 15 let starimi aparati. Sedaj sledi drugi projekt: nakup posode za indukcijo.

Reblog this post [with Zemanta]

5 thoughts to “Projekt nova pečica in nova kuhalna plošča v našo kuhinjo”

 1. @sparkica: Hvala za vse pohvale. Vsekakor bom poročal o novem projektu: indukcijska posoda. Glede piva in kletvic: bom rajei še eno spil :-D

 2. @Ales: ko sem prvič po ene 7 letih pomil pečico je crknila spodnja spirala/grelec. Očitno mora biti zamaščena. :-D

 3. Najprej čestitke ob novi pridobitvi. Zatem pa kr ena huda: zakaj sta morala vzeti ravno Bosch, ko bi lahko vzela Bosch?! :D :P

  Glede na to, kakšne pekovske umetnije sta z ženičko zganjala (in to je mišljeno povsem in zgolj pohvalno) v stari pečici … kaj bo šele v novi? ;) Se priporočam za izkušnje ob nakupu posode, ker … nekega dne bodo še prav prišle ;)

  Bravo mojster za odlično zaključen projekt. Upam pa, da si tiste grde besede (kletvice) dobro poplaknil s pivom. Ker če nisi… hitro za ziher še enega spit ;)

 4. Hehe cestitke za novo pridobitev. Tista zgornja pecica mi je se prevec znana, sem jo zasovrazil v Ljubljani v prejsnjem stanovanju. Kuhanje je trajalo precej dlje kot doma/na plinu, pecice pa sploh nisem upal uporabljati, ker je bila tako zamascena od prej pa je zgledala nekam nevarna :))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja