ivermectina dosis pediatrica para piojos ivermectin dose for covid cdc how to take albendazole and ivermectin preço de ivermectina 6mg ivexterm con 4 tabletas precio Skip to main content

Še dva izleta z otroki

Zadnje dni očetovskega dopusta sem odpeljal otroke na še dva izleta. To sta cerkvica Sv. Lovrenc nad Zabreznico in grad Kamen pri Begunjah. Tudi na ta dva izleta sem poleg Jakoba in Hane, s seboj vzel še njuno sestrično Saro.

Sv. Lovrenc
Najprej smo se odpeljali v Završnico k Lovski koči pod Stolom, kjer smo si ogledali medveda, ki jih imajo v kletki. Trenutno imajo dva medveda, mladička in odraslega medveda. Potem pa smo se odpeljali v Selo pri Žirovnici, kjer smo tudi pustili avto. Poti sicer nisem poznal zato sem najprej malo iskal oznake. Ko smo prišli iz vasi do pašnikov smo pot lepo nadaljevali po poti. Vmes sta dva vodna izvira. Pot je za manjše otroke kar strma in na določenih delih (predvsem za navzdol) nevarna za zdrs, saj je po tleh veliko kamenja. Kljub vsemu je hoja prijetna, saj drugi del poti poteka v senci. Zadnji del poti je v obliki stopnic, markacije pa so v obliki majhnih lesenih križev. Razgled je lep, je pa tudi dovolj prostora za počitek (klopi). Za vzpon smo potrebovali kakšno uro.

Sv. Lovrenc

Sv. Lovrenc


Grad Kamen
Z avtom smo se odpeljali v Drago pri Begunjah. Pot smo nadaljevali mimo gostilne po poti, ki je dobro označena. Pot poteka večinoma v senci dreves, kar je bilo prav prijetno v vročem dopoldnevu. En del poti je nekoliko težje prehoden, saj čez pot tečeta dva večja potoka. Drugače pa pot ni strma in je lepa. Del gradu je bilo zaprto, tako da smo si ogledali samo dvorišče. Spodaj pod gradom je poslopje, kjer skozi okno gleda zmajeva glava. To je bilo za otroke najbolj zanimivo. Na poti nazaj smo se ustavili v gostišču Draga, kjer so se otroci spuščali po toboganu in jedli sladoled, jaz pa sem si privoščil pivo. Pot je trajal okrog ure in pol.

Grad Kamen

Grad Kamen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja