Warning: Creating default object from empty value in /home/humercac/domains/humerca.com/public_html/wp-content/plugins/search-unleashed/models/incoming-search.php on line 27
Skip to main content

Sinhronizacija adresarja v Thunderbird-u

Našel sem še začasno rešitev, kako imeti v različnih računalnikih, ki uporabljajo program Thunderbird, ves čas sinhroniziran oz. centraliziran adresar. Ponovno sem našel rešitev v razširitvah programa in webDAV-u. Razširitev se imenuje Addressbooks Synchronizer. Program je preprost za uporabo, kljub vsemu pa sem naletel na problem. Namreč, TB ima dva osnovna adresarja (Osebni adresar in Zbrani naslovi), ki jih ne moremo izbrisati ali preimenovati. Program Osebni adresar prepozna kot “_tb_abook.mab”. Problem je v tem, da program pravilno ne prepozna presledkov.

Najprej sem spremenil ime Osebnega  adresarja. V mapi profila sem ustvaril datoteko “user.js” in vanjo vpisal:

user_pref(“ldap_2.servers.pab.description”, “<New Name>”);

<New Name> je novo ime adresarja. Jaz sem uporabil, kar “OsebniAdresar”, da je brez presledkov. Potem sem naredil še en nov adresar z imenom Sluzba (ravno tako je problem z znaki č, ć, ž, š, đ). V mapi webDAV-a sem naredil prazni datoteki “_tb_abook.mab” in “Sluzba.mab”. Vpisal sem prijavne podatke in potem preprosto naredil “Upload”. Na drugih računalnikih sem naredil sinhronizacijo, popravil adresarja z novimi naslovi.

Pri vsem tem sem odkril, da če v adresarju narediš seznam in v njem uporabiš naslove iz adresarja, se ti pokažejo podvojeni. To moram pa še malo raziskati.

Addressbooks Synchronizer + Thunderbird

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja