como puedo tomar la ivermectina en gotas ivermic para humanos como tomar o ivermectina para sarna ivermectin tablets for humans where to buy ivermectin 4mg Skip to main content

Tek okrog jezera, Bled 2007

Dolžina: 6,3 km
Vreme: delno sončno
Temperatura: 19 C
Spletna stran: http://www.sport-bled.si/Bolle-tek-okrog-jezera-bled.htm

Zjutraj je bilo vreme tako, da sem se že skoraj premislil in ostal doma. Na zadnje smo se z družino spravili v avto in odpeljali na Bled. Ko smo počasi prihajali do prijavnega mesta, se je vreme že začelo jasniti. Na štartu in okoli je bilo polno ljudi – tako tekačev, kot gledalcev. Ob prijavi (10€) sem dobil vrečo v kateri je bilo veliko sponzorskih nagrad in reklam, prijetno presenečen pa sem bil nad sončnimi očali (Bolle). Žena je imela preveč dela z otrokoma, zato nimam nič svojih fotografij. Fotografije, ki sledijo so sposojene iz galerij drugih tekmovalcev (Vitezi Dobrega Teka).

Množica pred ob prihodu (vir: Vitezi Dobrega Teka)
Množica pred ob prihodu (vir: Vitezi Dobrega Teka)

Zbiranje prijav (vir: Vitezi Dobrega Teka)
Zbiranje prijav (vir: Vitezi Dobrega Teka)

Po prijavi sem se znebil vse prtljage in se poslovil od družine. Pričelo se je lahko ogrevanje. Srečal sem tudi nekaj znanih obrazov in pa VIP osebnosti – Dušan Mravlje, Luka Špik in Roman Kejžar. Vsi so bili tudi prijavljeni kot tekači. Pozanimal sem se tudi od poteku proge. Na štartu se nas je zbralo okrog 230 tekačev in tekačic. Pet mnut pred nami je štartala še majhna skupina tekmovalcev v hitri hoji.

Pripravljeni na štart (vir: Vitezi Dobrega Teka)
Pripravljeni na štart (vir: Vitezi Dobrega Teka)

Takoj po štartu je bilo prvih 100 m potrebno teči malce počasneje, ker nas je bilo preveč za ozko pot. No, kmalu pa se je pot razširila in skupina raztegnila, in tek je bil odprt. Nekdo od tekmovalcev je pritekel po moji desni strani in me s komolcem rahlo butnil v rebra. Ko sem pogledal je mimo tekel Dušan Mravlje v svojem značilnem slogu mahanja z rokami. Pomislil sem, da bi bilo dobro teči njegov tempo, vendar sem to misel kmalu opustil, ko sem videl, da ima namen teči hitreje kot sem sposoben Wink. Med tekom sem opazil, da ni nobenih označb za kilometrske razdalje tako, da nisem imel nobenega občutka kako hitro (ali počasi) tečem. To je tudi edina taka resna pomanjkljivost, ki se mi je zdela pri vsej prireditvi. Med tekmovalci je bilo tudi nekaj takih, ki so se odločili teči kar bosi. Ti so poželi največ zanimanja mimoidočih.

Takole sem pa (nevede) prehitel Luka Špika (vir: Vitezi Dobrega Teka)
Takole sem pa (nevede) prehitel Luka Špika (vir: Vitezi Dobrega Teka)

Zadnjih 300 metrov pred ciljem sem bil že zelo utrujen, vendar sem se potrudil in obdržal tempo do cilja. Šele na fotografijah sem videl kako blizu za mano je tekel Luka Špik. V cilj sem pritekel v času 27:21 (neto), oziroma 27:23 po uradnem (bruto) času. Vsi smo prejeli “medaljo” – vilice na obesku. Podobno “medaljo” smo dobili tudi na nočnem teku okrog jezera. Za okrepčilo je bilo pripravljeno sadje in kremšnite. Sadja je hitro zmanjkalo. Dobil sem celo dve kremšniti, ki smo jih potem skupaj pojedli – vsaj 1,5, ker se je na eno Hana pomotoma usedla. Malce smo še posedeli na obrežju jezera, pojedli sladoled in uživali v soncu, potem pa smo se odpravili domov.

Organizatorji so pripravili manjše presenečenje, ko so na rezultatih tekmovalce in tekmovalke razdelili na kategorije neporočeni in poročeni. Zares izvirno. Med poročenimi sem bil v moški konkurenci 15. od 46., v absolutni razvrstitvi med moški pa sem bil 51. od 126. S časom in rezultatom sem zadovoljen. Vsi rezultati so dosegljivi na tem naslovu: http://www.drustvo-sdpoljane.si/source/rezultati/tek_bled_2007_D.htm

Graf teka (Polar RS 400)
Graf teka (Polar RS 400)

One thought to “Tek okrog jezera, Bled 2007”

  1. Živijo! Na strani nisem našel vašega emaila, zato vas kontaktiram kar preko komentarja. Če mi želite odgovoriti, mi kar pošljite na moj email odgovor.

    Vidim, da ste se udeležili našega teka Bolle okrog jezera. Lepost smo postavili tudi stran na naslovu http://www.sport-bled.si in me zanima, če bi pod člankom lahko naredili link na našo stran, kjer lahko najdete tudi ta tek.

    poleg tega pa smo v procesu zbiranja slik zadnjih dveh tekov, saj želimo postaviti tudi slikovno galerijo, kjer se lahko najdejo vsi tekači.

    Najlepša hvala,

    Luka, Sport Bled

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja