ivermectina baixa a imunidade ivermectin for humans ebay ivermectina dosis por peso en perros scaboil review para que se toma ivermectina tomar ivermectina revectina 4 comprimidos preço ivermectin 12 mg price 1mg Skip to main content

Tekaški tečaj številka 2

Runners In Motion
Image by StuffEyeSee via Flickr

Pred skoraj letom dni sem se udeležil svojega prvega tekaškega tečaja. Organiziran je bil v okviru Intersporta, vodil pa ga je Urban Praprotnik. Kot sem napisal mi je tečaj omogočil, da še danes lahko normalno oz. še bolj intenzivno tečem. Ker sem takrat začel spreminjati tehniko teka me je že nekaj časa zanimalo ali sem v skoraj letu dni na tem področju kaj napredoval. Tako sem se odločil, da se udeležim še drugega tečaja.

Tako, kot lani je tečaj vodil Urban. Potekal je na atletski stezi gimnazije Šentvid. Zbralo se nas je okrog 20 tekačev. Opis drugega tečaja je sledeč:

Tečaj 2 je namenjen tekačem, ki bi radi izpopolnili svojo tehniko teka. Na začetku tečaja se na osnovi videoposnetkov ugotovijo morebitne napake, ki jih v nadaljevanju poskušamo odpraviti. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela in traja približno tri ure.

Sam sem pričakoval malo večji poudarek na odpravljanju težav. Na koncu pa je vse skupaj izpadlo zelo podobno, kot prvi tečaj, ki je namenjen začetnikom. Potek tečaja je bil sledeča:

 • kratko ogrevanje
 • pregled vaj za ogrevanje in raztezanje
 • snemanje teka udeležencev iz dveh zornih kotov: zadaj-gležnji in s strani-težišče
 • krajše predavanje o pomembnih mišicah pri teku in pravilnosti teka
 • analiza posameznih tekov iz obeh zornih kotov in priporočanje pravilnih tekaških copatov
 • še nekaj tekaških vaj

Tečaj je trajal okrog tri ure. Cena tečaja je 25 € oz. 20 € (+ priročnik Tekaški trener) za člane kluba Uživajmo zdravo. Zadovoljen sem z ugotovitvijo, da SEM napredoval pri približevanju pravilni tehniki teka. Tečaj je vsekakor vreden udeležbe, še posebej za vse tiste, ki ne vedo kakšne tekaške copate si morajo kupiti. Snemanje in analiza teka sta zagotovo odličen pripomoček. Naslednji tečaj, ki se ga bom (gotovo) udeležil je Tečaj 3, ki je namenjen lastnemu načrtovanju treninga.

23. april 2009

Klub uživajmo zdravo: tekaški tečaj

5 thoughts to “Tekaški tečaj številka 2”

 1. Oj, tudi sam sem bil v sredo na tem tečaju pa te nisem prepoznal ker si zelo shujšal. Si že kr mal atleta :)
  No jaz sem bil pa tisti z umazanimi copati kot je rekel Urban, ko je kazal moj tekaški copat (Nike zoom vomero +; mehak copat za nevtralne tekace in supinatorje).
  Moj vtis je bil tudi pozitiven, ker je bil to moj prvi tečaj in sem izvedel zelooooo veliko uporabnih informacij.
  Prva informaciji me ni ravno navdušila, ker bi moral imeti tekaške copate za rahle pronatorje kar sedanji ni. Ker so copati ravno novi in nimam kaksni očitnih problemov, ji ne bom ravno zavrgel, bom pa pazil pri naslednjem nakupu.
  Kaksnih velikih napak pri tehniki teka ne delam, malo moram popraviti samo točko dotika s tlemi, ki je rahlo pred mojo vertikalno osjo. Urban je opazil da zelo hitro premaknem po dotiku s tleni gleženj na noter zaradi česar me gotovo boli desna golen oziroma mišica okoli nje. Mi je nakazal kako naj to ojačam in bom poizkusil.

  Imel pa sem za njega še eno konkretno vprašanje, na katerega pa imam občutek da Urbanov odgovor ni 100% pravilen. Desno koleno mi gre malo navznoter če gledam stopalo in ko sem ga vprašal če je to možno porpaviti je rekel da moram ojačat mišice v bokih – okoli kolkov na desni strani. Ne verjamem da mi potem koleno ne bo šlo navznoter. Ta hiba me najbolj moti pri smučarskem teku in rolanju.
  Včeraj sem enako opazil tudi na kolesu da grem z desnik kolenom čisto mimo ogrodja na sredini.
  Bom po moje še mal povprašal koga da dobim drugo mnenje.

  Povzetek tečaja: veliko od tega lahko seveda prebereš, vendar priporočam da v živo slišite in sprobate ogravalne in raztezne vaje od nekoga ki se več ukvarja s tem. Sploh v izogib poškodbam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja