quanox y alcohol ivermec 12 uses in hindi billig quanox ivermectina india does ivermectin cure mange Skip to main content

Ubuntu 8.10

Ubuntu logo
Image via Wikipedia

Včeraj smo dočakali novo različico operacijskega sistema Ubuntu. Ker imam sedaj že kakšno leto na prenosniku nameščen tudi Ubuntu, sem se seveda odločil za nadgradnjo. Začel sem z različico 7.04 (Feisty Fawn) in potem nadgradil na 7.10 (Gutsy Gibbon).

Sama nadgradnja je zelo preprosta. Sistem vam sam ponudi možnost nadgradnje pri prvem zagonu Update Managerja (System–>Administration). Nadgradnja poteka pribljižno 30 minut (predvsem odvisno od hitrosti internetne povezave). Ob prvem zagonu nisem opazil kakšnih ogromnih sprememb, se mi pa zdi, da vse skupaj deluje nekoliko hitreje. Tudi pri samem delu se mi zdi, da je sistem nekoliko bolj stabilen in hiter.

VPN
Na prvi problem sem naletel pri poskusu vzpostavitve PPTP VPN (open VPN nisem poskusil) povezave. Ob kreiranju povezave se povezava vzpostavi, se pa nekaj zmešajo “routingi”. Očitno bo potrebno malo več ročnih nastavitev. Obstaja tudi en “bug”, ki prepreči povezovanje, če ob prvi vzpostavitvi VPN povezave izbereš, da naj si Network Manager zapomni geslo. Takrat se povezava ne vzpostavi. Če pa geslo vpišeš pred vsako povezavo, se pa povezava vzpostavi.

WIFI
Pri prejšnjih dveh različicah sem imel ogromne težave pri vzpostavitvi brezžične povezave, ker gonilniki niso bili integrirani. O tem sem tudi nekajkrat pisal tudi na blogu. Sedaj zadeva deluje že po prvem zagonu. Network Manager je nekoliko prenovljen in deluje bolj stabilno.

IKONE
Opazil pa sem še nekaj majhnih grafičnih težav. Namreč pri nekaterih ikonah programov, ki niso del sistema (Skype, aMSN,…) se okrog njih pojavi črn kvadrat. Funkcionalnost ni zaradi tega nič zmanjšana, je pa grdo ;)

Toliko sem uspel ugotoviti v prvih 12. urah uporabe. Če ugotovim še kaj bom napisal.

Reblog this post [with Zemanta]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja