ivermectina líquido buying ivermectin in europe ivermectin a tablet para que sirve el simpiox ivermectina ivermectin ilaç fiyatı stromectol kaufen holland ivermectina e hepatite Skip to main content

Vreme, tek in 8. Mali kraški maraton: ali kako je vse res

Vreme se že nekaj časa kaže, kot eden odločilnih faktorjev pri odločitvi dneva: teči ali ne teči. Namreč, tako spreminjajoče se vremenske razmere močno vplivajo na (moje) razpoloženje za tek. Če samo malo posije sonce in je lahko zunaj tudi minus, sem takoj pripravljen teči. Če pa je zunaj oblačno, se pa moram kar prisiliti, da tečem tudi pri +10. No, ampak letos mi kar uspeva premagati te težave. Letos sem že pretekel 156 km, kar je zame zelo veliko (še posebej za zimski čas). Tekel sem tudi pri -5C. Ni prijetno, vendar se na koncu splača.

Trenutni cilj je udeležitev 8. Malega kraškega maratona, ki bo 23. marca v Sežani. Razdalja za katero se pripravljam je 21 km. Tako, kot za zadnji Ljubljanski maraton, se pripravljam po POLAR-jevemu programu (21 kilometer training plan, Level: Intermediate). Moj cilj je izboljšati čas teka iz LJ maratona (1:52:57). O napredku bom še poročal.

3 thoughts to “Vreme, tek in 8. Mali kraški maraton: ali kako je vse res”

 1. Pozdravljen Klemen! Verjamem, da ti bo v Sežani uspelo izboljšati rezultat iz LM. Proga Kraškega maratona je zame osebno bolj prijazna, čeprav je zadnje 4km makadam in klanček. Sama sem predlani prvič tekla na maratonu v Lj z rezultatom 1.55. V Sežani sem (5 mesecev kasneje) tekla 1.49 pa nisem nič kaj posebej trenirala. Ponavadi tečem 3-4x na teden pa hodim na skupinsko vadbo za moč 2-3x na teden, počivam 1 ali max. 2 dni. Lani sem na LM spet dosegla zelo slab rezultat (1.55., 20s izboljšanja), čeprav sem v istem letu dosegla bistveno bolje rezultate (1.45). Lm mi očitno ne sede preveč…
  Tko da verjamem, da ti bo v Sežani uspelo izboljšat rezultat iz LM!

 2. Imaš kar prav. Naslednje dni sem tekel hitreje (po programu), kar pomeni 80-90% HRmax. No, in takrat sem ugotovil, da sploh (še) ne morem dolgo teči v tem območju. Ravno to območje je pa pravo za tekmo. Sedaj imam še mesec časa in se bom pustil presenetiti, ne bom se pa nič silil. Če ne boš, pač ne bo šlo.

 3. Klemen, ali se ti ne zdi malo nerealno pricakovati izboljsanje casa iz ljubljanskega maratona? Lani si se celo leto pripravljal na maraton, sedaj pa bi ze na zacetku sezone presegel lansko maksimalno pripravljenost.
  No kakorkoli, upam da bos tekel kot prvo brez tezav, ter da bo vreme prijazno.
  Sem zadnjic gledal film, kjer se nekdo zapelje cez celo progo s kameto in se mi zdi kar dolga. Vmes je mislim da tudi malo makedama ker pomeni avtomaticno malo pocasnejsi tek.

  Jest bom samo rekel srecno pa upam da me bos kmalu prehitel po casu, da bom dobil potrebno motivacijo da se spet malo vrnem na tekaske tirnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja