vermectin tabletas ivermectina ce este ivermectina definicion ivexterm 4 tabletas precio ivermectina calox dosis Skip to main content

Windows Dynamic Disk my a..!!

Pred kakšne pol leta sem za službo iskal rešitev za programski RAID (software RAID) za sistem Windows XP. Našel sem članek o tem, kako pretvoriti osnovni disk (basic disk) v dinamičnega (dynamic disk). Dinamični disk naj omogočal lastnosti, ki jih fizični disk ne more. Kar preprosto pomeni, da programje imitira delovanje nekaterih lastnosti fizičnega diska (simple volumes, spanned volumes, striped volumes, mirrored volumes, and RAID-5 volumes).

Ker sem takrat tudi prebral, da naj bi bila ta pretvorba dobra tudi za normalno uporabo, sem oba moja (dodatna) domača diska pretvoril v dinamična. Vse lepo in prav. Ampak vse skupaj ima tudi nekakšno povezavo z MBR tabelo. In če se tabela poškoduje, izbriše ali se ustvari nova, windows-i dinamičnega diska ne znajo več prebrati. No, in danes sem poskušal na en disk namestiti Mac OS X Leopard in očitno se je nekaj zgodilo z MBR tabelo, da disk ni bil več prepoznaven.

Ukaz fixmbr ne pomaga. Programi Paragon Partition Manager, Acronis Disk Director Suite, Recover My Files ne pomagajo. No, po celodnevnem “googlanju” sem našel rešitev. Sicer ni idealna, ampak sem vsaj dobil podatke. Rešitev je program Data Recovery Wizard Professional. Program je našel vse mape in datoteke (vsaj tako kaže), problem je le ta, da jih je potrebno posneti na drug disk. Še dobro, da imam MyBook-a. Tako, čez 12 ur, ko bo program končal bom lahko ocenil koliko podatkov je izginilo. Potem pa tako pretvoriti dinamični disk v osnovnega …

One thought to “Windows Dynamic Disk my a..!!”

  1. Tell me about it…meni je sicer fixmbr pomagal imam pa zdaj probleme ko hočem naredit dual boot na linux (ne prepozna mi pravilnih particij in da disk ni primeren za particioniranje) :)
    dynamic disk sucks! :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja